3 Μαΐ 2014

Εργατουπαλληλικό Κέντρο Δράμας: Να ασχολείστε με το Κοινοβούλιο κύριε Καραγιαννίδη

Με έκπληξη ακούσαμε χθες Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και αγώνα για την εργατική τάξη, το βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη, να αναφέρει γενικώς και αορίστως -αιτιολογώντας τη διασπαστική στάση του κόμματός του στην απεργιακή συγκέντρωση- ότι δεν μπορεί πρόεδροι συνδικαλιστικών ενώσεων και εργατικών κέντρων να πηγαίνουν μαζί με κυβερνητικούς βουλευτές.


Επειδή δεν κατονόμασε ποιους εννοεί, αλλά μια και αναφερόταν στη Δράμα, μας δημιουργήθηκε ευλόγως η απορία, πότε και με ποιον κυβερνητικό βουλευτή ο πρόεδρός μας πήγε και πού; Ή αν δεν εννοούσε το δικό μας πρόεδρο, τότε ποιος είναι ο λόγος της χωριστής κατάθεσης λουλουδιών στο άγαλμα και γιατί έγινε αυτή η αναφορά;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, θα έπρεπε ο κ. Καραγιαννίδης, ως εκπρόσωπος του Δραμινού λαού στο Κοινοβούλιο και μάλιστα από το χώρο της Αριστεράς, να γνωρίζει ότι:

1) Δεν είναι καθόλου προοδευτικό –για να μην το χαρακτηρίσουμε αλλιώς- να αμαυρώνεται η ημέρα της Πρωτομαγιάς. Η ημέρα αυτή είναι επέτειος – φόρος τιμής για τους νεκρούς της εργατικής τάξης και οι μικροπαραταξιακές και πολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν καμία μα καμία θέση σ’ αυτή. Τέτοια παιχνίδια είναι ανεπίτρεπτα και όποιος τα επιχειρεί θα τα βρει μπροστά του.

2) Το Εργατικό Κέντρο Δράμας είναι θεσμός και ως τέτοιος, ο νόμιμος εκπρόσωπός του, ο εκάστοτε πρόεδρος δηλαδή, υποδέχεται, συνδιαλέγεται, φιλοξενεί και συναθροίζεται με όλους τους επίσημους φορείς υποχρεωτικά και όχι κατ’ επιλογήν.

3) Αλίμονο, αν κάποιος θεωρεί ότι δεν μιλάμε με τους εκλεγμένους πολιτικούς «άρχοντες» των παρατάξεων που έχουν διαφορετική άποψη με εμάς. Αυτό μπορεί να γίνεται σε επίπεδο καφενείου όχι όμως σε επίπεδο φορέων.

4) Το Εργατικό Κέντρο Δράμας λειτουργεί εδώ και 80 χρόνια και δεν δέχθηκε ποτέ τη χειραγώγηση από κανέναν, βουλευτή ή μη, εκτός από τις μαύρες περιόδους που υπήρχαν διορισμένες Διοικήσεις. Στο διάστημα αυτών των 80 χρόνων να είναι σίγουρος ο κ. Καραγιαννίδης ότι υπήρξαν πολλοί ισχυρότεροι βουλευτές από αυτόν, αλλά δεν τους επιτρέψαμε να ανακατεύονται στη λειτουργία του θεσμού και αυτό ισχύει και τώρα.

5) Επειδή δεν συμπληρώθηκε ούτε μήνας από την εκλογή του νέου Διοικητικού μας Συμβουλίου θα πρέπει μάλλον κάποιοι να έχουν ασθενή ή επιλεκτική μνήμη, ώστε να έχουν ξεχάσει ότι η σημερινή Διοίκηση έχει εκλεγεί με ποσοστό 93,75%, ο δε πρόεδρος προσωπικά, εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό στην παράταξή του 98,33% αλλά και στο σύνολο του σώματος 92,18%.

Αυτό, όπως καταλαβαίνει ο κάθε νοήμων νους, δεν επιτρέπει πολλές αμφισβητήσεις στο   πρόσωπό του σε ότι αφορά το ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την αποδοχή     που λαμβάνει από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους του Νομού μας. Εξάλλου, την ίδια αποδοχή απολαμβάνει και από το πρωτοβάθμιο Σωματείο στο οποίο ανήκει, το Συνδικάτο Οικοδόμων δηλαδή, στο οποίο διατελεί επί χρόνια πρόεδρος και εκλέγεται με  απόλυτη πλειοψηφία επίσης.

Αυτός βέβαια ίσως είναι και ο λόγος που στεναχωρήθηκαν πολλοί… Ως τώρα, γνωρίζαμε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν ένα συνδικαλιστικό κίνημα αδύναμο και άρα εύκολα χειραγωγήσιμο. Κρίμα όμως, να τους συναντάμε και στο χώρο της Αριστεράς που ευαγγελίζεται μία άλλη οπτική…

κ. Καραγιαννίδη,

Ο δραμινός λαός και δει η εργατική τάξη που σας εξέλεξε, επιθυμεί από εσάς να ασχολείστε με το Κοινοβούλιο δίνοντας διεξόδους στα προβλήματα της Δράμας. Προβλήματα που είναι ογκώδη και πολυάριθμα. Γι’ αυτό σας συστήνουμε, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την εργατική τάξη, να ασχοληθείτε με την ανεργία στον τόπο μας, να καταθέσετε προτάσεις ανάπτυξης, λύσεις διεξόδου από τη μακροχρόνια αποβιομηχάνιση της Δράμας και τη φτώχεια.

Αντίθετα, αν εσείς ασχολείστε με το να δημιουργείτε διασπαστικές κινήσεις στο συνδικαλιστικό τοπικό κίνημα θα πρέπει να σκεφτείτε το αν θα ξαναεκλεγείτε… Διότι, εμείς εκλέγουμε εσάς και όχι το αντίθετο….

Τέλος, αν οι εργαζόμενοι στη βάση τους δεν είναι ευχαριστημένοι με τη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου θα έχουν τη δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να το εκφράσουν. Πάντως, με χαρά θα σας πληροφορήσουμε ότι τα μηνύματα που παίρνουμε από την εργατική τάξη του Νομού μας και όχι μόνο, είναι άκρως ενθαρρυντικά για εμάς.

Τώρα αν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί, τι να κάνουμε;

Ας πρόσεχε!!!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ