30 Μαΐ 2014

Συνάντηση ενημέρωσης Ξανθόπουλου-Πατακάκη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου ο πρόσφατα εκλεγμένος για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρης Πατακάκης. Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενημέρωση του κ. Πατακάκη, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, για τα τρέχοντα θέματα και τον προγραμματισμό...


...της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και διεξήχθη σε φιλικό κλίμα με διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ξανθόπουλος, αφού συνεχάρη δημόσια τους κ. Παυλίδη και Πατακάκη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε να έχουν μια εποικοδομητική θητεία, δήλωσε: «Εμείς θα συνδράμουμε ώστε η μεταβατική περίοδος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αναλάβει ο κ. Πατακάκης, να είναι μια περίοδος ενημέρωσης του νέου Αντιπεριφερειάρχη, τόσο για τα άμεσα όσο και για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Δράμας και την Περιφέρεια συνολικά. 

Προτείναμε στον κ. Πατακάκη να του διαθέσουμε και χώρο σε κάποιο από τα παρακείμενα γραφεία προκειμένου να αρχίσει να έχει από τώρα επαφές με τις υπηρεσίες και το γραφείο μου, σε ότι έχει να κάνει με τη διοίκηση της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας. Είναι γνωστό ότι δε συμμετείχα στις εκλογές. Πλέον από την 1η Σεπτεμβρίου θα είμαι ένας απλός πολίτης. Θα είμαι βέβαια ένας ενεργός πολίτης, όχι με αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά με διάθεση προσφοράς και επισήμανσης βελτιώσεων όπου μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Πατακάκης από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ξανθόπουλο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους, δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συζητούμε με τον κ. Ξανθόπουλο όλα αυτά τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Είναι ένας άνθρωπος έμπειρος. Πιστεύω πως θα είναι ένας χρήσιμος συνεργάτης και όχι μόνο ένας ενεργός πολίτης. Άλλωστε και η υπηρεσία που σύντομα θα είναι προϊστάμενος έχει νευραλγική σημασία καθώς ασχολείται με τα δημόσια και τα τεχνικά έργα. 

Αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνεται με ρεαλισμό και αντικειμενικότητα για να κερδίσουμε χρόνο». «Η Π.Ε. Δράμας δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης από τον Περιφερειάρχη. Πιστεύω ότι θα έχουμε το χρόνο να υλοποιήσουμε διορθωτικές κινήσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη, να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει δικαιωματικά στην Π.Ε. Δράμας».



            Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας