29 Απρ 2014

Project Δράμα 2020: “Επίτιμη συνάντηση σε ύφος PROJECT”

Η ματιά του Άλλου για έναν τόπο είναι πάντοτε χρήσιμη όταν εμείς, ως κοινωνία, έχουμε ανάγκη προσανατολισμού και στόχων, όταν αναζητούμε δηλαδή την Ταυτότητα της πόλης. Ο Γιώργος Γραμματικάκης, εξέχων Έλληνας επιστήμονας και Επίτιμος Δημότης Δράμας έχει αναπτύξει μια διαρκή σχέση με τη Δράμα, αν και κρητικός. Το Project Δράμα 2020 τον συνάντησε για να μας μιλήσει για...


...την «Υδάτινη Πόλη» μας που έγινε τσιμέντο, το Αυτονόητο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Ρεαλισμό στο Στρατηγικό Σχεδιασμό των δήμων.

Μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες του στον ακαδημαϊκό αλλά και στον πολιτικό χώρο και εξέφρασε την καταρχήν συμπάθειά του για την προσπάθεια που καταβάλλουμε με το Project Δράμα 2020 να ασχοληθούμε, ως νέοι άνθρωποι, με τα κοινά. Πήραμε την «Επίτιμη Ψήφο» του στο τέλος,  γιατί για το Γιώργο Γραμματικάκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι υπερκομματική. Αυτονόητη θεωρεί τη χρήση της κοινής λογικής για την πρόταξη του κοινού καλού και του τοπικού συμφέροντος. Αυτονόητη θεωρεί την όποια προσπάθεια για δημιουργία Πράσινης νοοτροπίας, και την απεμπλοκή της από τις «τρικλοποδιές» που θέτουν προσχήματα  τεχνικών δυσκολιών και συμφέροντα. Αυτονόητο θεωρεί ότι μια πόλη που σχεδόν «πλέει» πάνω σε νερά,  δεν πρέπει να είναι μια μπετονική/άκαμπτη στην όψη και στη λειτουργία της πόλη.

Για τον ακαδημαϊκό και φιλόσοφο Γιώργο Γραμματικάκη το να θέτει κανείς μακροπρόθεσμους στόχους και να δουλεύει υπομονετικά και σταδιακά για να τους πετύχει, είναι η ουσία κάθε σχεδίου δράσης. Με άλλα λόγια, ρεαλισμός για αυτόν είναι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός. Θέτουμε στην αρχή μικρούς στόχους ώστε να αποκαλυφθούν στο τέλος οι μεγαλύτεροι, για τη δημιουργία μιας εύστοχης αστικής αρμονίας. Αυτή είναι και η φιλοσοφία στο Project Δράμα 2020.

Είναι μεγάλη μας τιμή που οι ιδέες, οι αρχές και οι βασικές θέσεις του Project Δράμα 2020 ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτές του διανοητή Γιώργου Γραμματικάκη. Ως δραμινοί είμαστε τυχεροί που μας συνάντησε και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια άλλη Δράμα.

facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:                www.projectdrama2020.gr
e-mail:            project.drama2020@gmail.com


Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020