7 Απρ 2014

Οδηγοί του ΕΚΑΒ Καβάλας βοηθούν το νοσοκομείο Δράμας!

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν το Σάββατο οι διοικήσεις των δύο ομοσπονδιών των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, όπως επίσης και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα. Το ΕΚΑΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος των εργαζομένων Παύλος Τσικνάκης. 


Έγινε ενημέρωση για άρθρο του πολυνομοσχεδίου, με βάση το οποίο βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οδηγοί ασθενοφόρων, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Αυτή η αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί δουλειά των οδηγών στο ΕΚΑΒ, οι άδειες των οποίων πάγωσαν, ενώ προς το παρόν καταργούνται και τα ρεπό.

Από αύριο Τρίτη οδηγοί του ΕΚΑΒ Καβάλας θα εξυπηρετούν το νοσοκομείο Δράμας, οι οδηγοί του οποίου βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Προβλήματα όσον αφορά το νοσοκομείο Καβάλας, δε φαίνεται να υπάρχουν. Προηγήθηκε στενή συνεργασία του σωματείου του ΕΚΑΒ Καβάλας με το διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Κοπατσάρη.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που έρχεται, τι είναι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς είναι πρωτοφανές να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οδηγοί ασθενοφόρων απ΄ όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτή η διαθεσιμότητα φέρεται να έχει κοντινή ημερομηνία λήξης αλλά οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ δεν πείθονται ότι το θέμα θα λήξει εντός των προσεχών εβδομάδων.