8 Απρ 2014

Κοινωνική Συμμαχία για την Αν. Μακεδονία και Θράκη: Υποδομές υγείας στην Π.Ε. Δράμας

Σε ενημερωτική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη συμμετείχε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την Κοινωνική Συμμαχία για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Μελέτης Μαυρίδης.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι του χώρου της Υγείας, επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το Νοσοκομείο Δράμας όσο και τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μαυρίδης αναφερόμενος στα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας, τόνισε: «Πρέπει να δώσουμε λύσεις. Το Νοσοκομείο Δράμας είναι ο φτωχός συγγενής των άλλων της περιοχής μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέρα από τον προϋπολογισμό, το προσωπικό και τον εξοπλισμό, υπάρχει μια φοβερή φυγή των πολιτών του Νομού Δράμας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και για θέματα υγείας. Οι μεγάλες κλινικές της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτες από Δραμινούς».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαυρίδης  στην αναγκαιότητα διαφύλαξη της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στην Π.Ε. Δράμας επισημαίνοντας τα εξής: «Πέρα από το Νοσοκομείο Δράμας, είναι και τα Κέντρα Υγείας, μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η οποία πραγματικά πνέει τα λοίσθια. Πρόκειται για το βασικό κύτταρο στον τομέα αυτό για την περιοχή μας . Δίνουν πραγματικά μεγάλη μάχη όσοι γιατροί και όσοι γενικά υπηρετούν στα Κέντρα αυτά».


Τόνισε δε ότι από τον Ιούλιο του 2011 ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και η Περιφερειακή Αρχή μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. συνέβαλαν τα μέγιστα στο χώρο της υγείας,  τόσο με την βελτίωση των υποδομών, όσο και με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Έχοντας άριστη θεσμική συνεργασία με όλους τους φορείς υγείας για την Π.Ε. Δράμας  εντάχθηκαν τα εξής σημαντικά έργα:

•  Αναβάθμιση Κτιριακών, Ηλεκτρομηχανολογικών Υποδομών – Εγκαταστάσεων των Μονάδων Κέντρων Υγείας του Γ.Ν. Δράμας (Κ.Υ. Προσοτσάνης, Κ.Υ. Νευροκοπίου, Κ.Υ. Παρανεστίου), προϋπολογισμού 1.660.000 €
•  Κατασκευή Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δοξάτου, προϋπολογισμού 650.000 €
•  Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Γ.Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 986.625 €
• Προμήθεια Iατροτεχνολογικού Eξοπλισμού και Eξοπλισμού Nοσηλείας Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προϋπολογισμού 200.000  €
ενώ είχε προηγηθεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011 η προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Δράμας, προϋπολογισμού 350.000 €.

Για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη με την Κοινωνική Συμμαχία για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Μελέτη Μαυρίδη, σήμερα όσο ποτέ, οι πολίτες ειδικά της Π.Ε. Δράμας, έχουν ανάγκη από την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας, τις οποίες εγγυάται η γνώση και η εμπειρία των στελεχών της Κοινωνικής Συμμαχίας και η συνεχής προσπάθεια του ίδιου του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού