6 Μαρ 2014

Project Δράμα 2020: Διαδικασία εκλογής επικεφαλής και ΣΕ της κίνησης

Στις 12 Μαρτίου διαλύουμε το προσωποκεντρικό μοντέλο που έχουν υιοθετήσει οι παρατάξεις του χθες. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που αποφάσισαν μόνοι τους ότι είναι οι καταλληλότεροι να διοικήσουν το δήμο, προτείνουν, χρησιμοποιώντας θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους, σε πολίτες να συνταχθούν από πίσω τους. 


Από την άλλη, οι κομματικοί υποψήφιοι των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επιλέχθηκαν σε κλειστές συναντήσεις των κομματικών τους στελεχών.

Εμείς κάνουμε το ανάποδο.

Αποφασίσαμε να κατεβούμε στις εκλογές και τώρα, εκλέγουμε τον επικεφαλής που θεωρούμε πως είναι ο καταλληλότερος να εκπροσωπήσει τις ιδέες μας, ως ίσος μεταξύ ίσων, με τους υποψηφίους, τα μέλη και τους υποστηρικτές μας να στέκονται δίπλα του.

Η διαδικασία:
•Μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 12.00π.μ. μπορεί οποιοδήποτε μέλος του Project Δράμα 2020 να εκδηλώσει τη θέλησή του να τεθεί επικεφαλής της δημοτικής κίνησης στις εκλογές του Μαϊου. Αυτό γίνεται με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που υπάρχει στη σελίδα μας στο facebook (Project Δράμα 2020) ακολουθώντας τις οδηγίες.

•Οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του Project Δράμα 2020 θα γίνει την Τετάρτη 12 Μαρτίου και ώρα 18,30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας στην Ιδρυτική Συνέλευση της κίνησης. Στην ίδια συνέλευση θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής κίνησης Project Δράμα 2020. Υποψήφιοι για τη ΣΕ μπορούν να είναι εγγεγραμμένα μέλη της κίνησης. Η δήλωση υποψηφιότητας γίνεται με τη συμπλήρωση της ίδιας φόρμας, που περιγράφεται παραπάνω για την εκλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

•Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής και ΣΕ έχουν όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές του Project Δράμα 2020. Μέλος ή υποστηρικτής μπορεί να γίνει κάποιος συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που θα υπάρχει στο facebook και στο χώρο που θα διεξαχθεί η Ιδρυτική Συνέλευση της κίνησης. Τα μέλη υποχρεώνονται βάσει του κανονισμού λειτουργίας να πληρώσουν ετήσια συνδρομή της τάξης των 10€, εκτός κι αν έχουν ατομικό εισόδημα κάτω των 6000€. Οι υποστηρικτές δεν υποχρεώνονται να πληρώσουν ετήσια συνδρομή, αλλά για να λάβουν μέρος στη ψηφοφορία για ανάδειξη επικεφαλής και ΣΕ πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 5€.

•Σε περίπτωση που υπάρχουν 2 υποψήφιοι για επικεφαλής, θα εκλεγεί αυτός που θα πλειοψηφήσει. Σε περίπτωση που υπάρχουν 3 ή περισσότεροι υποψήφιοι, ο πρώτος πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω του 50% για να εκλεγεί άμεσα, αλλιώς επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία μεταξύ των 2 πλειοψηφήσαντων υποψηφίων, όπου θα αναδειχθεί επικεφαλής αυτός που θα πάρει περισσότερους ψήφους.

Έχουμε δεσμευτεί για την πλήρη διαφάνεια, δημοκρατικότητα και συμμετοχικότητα στις διαδικασίες μας. Άλλωστε, για αυτό το λόγο όλες οι συναντήσεις μας είναι ανοιχτές στους πολίτες της Δράμας. Αυτός είναι ο τρόπος που μας αντιπροσωπεύει και που θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας σε επίπεδο Δήμου Δράμας. Το διαφορετικό που φέρνουμε σε νοοτροπία και φιλοσοφία δεν είναι λόγια, αλλά πράξεις.

Η Δράμα άργησε 14 χρόνια να μπει στον 21ο αιώνα. Δε νομίζετε πως είναι αρκετά;

Το Project Δράμα 2020 μόλις ξεκίνησε και θα είναι στην πολιτική ζωή της Δράμας για πολλά ακόμα χρόνια. Τόλμησε και πάρε μέρος κι εσύ στο Project.

 Project Δράμα 2020