11 Μαρ 2014

Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Δράμας: Έναρξη συνεργασίας με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ»  στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και υλοποιώντας τον εγκεκριμένο επιστημονικό σχεδιασμό για τον τόπο μας διοργανώνει  σε  συνεργασία με...



...την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Δράμας επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού» και ο «Ο κήπος με τις 11 γάτες».

Το σεμινάριο στηρίζεται στην βιωματική μάθηση, αποβλέπει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών δίνοντάς τους την δυνατότητα να εκφράσουν τις  σκέψεις  και τις ανησυχίες τους, αλλά και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων τους. Παράλληλα αναγνωρίζει τις δυσκολίες όσων διδάσκουν σε μικρούς μαθητές και διευκολύνει τις καθημερινές διαπροσωπικές  σχέσεις στο σχολικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου  εκδηλώθηκε μεγάλος αριθμός συμμετοχής και υλοποιείται στο χώρο της «ΔΡΑΣΗΣ». Στην έναρξη του σεμιναρίου παρακολούθησαν και  χαιρέτησαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριος  Κόντογλου, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σάββας Δημητριάδης καθώς και ο Πρόεδρος της «ΔΡΑΣΗΣ» κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Την πρόληψη στον τόπο μας έχουμε υποχρέωση να την κάνουμε πράξη μαζί.



Δράμα, 11/03/2014                                    

  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ