28 Μαρ 2014

Αισιοδοξία για το Φαλακρό

του Ησαΐα Χ. 
Αλλαγές έχουν γίνει στον τρόπο διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου του νομού μας. Αλλαγές που έχουν αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αλλά και από τους χειμερινούς επισκέπτες. Ο νέος τρόπος διαχείρισης του Φαλακρού, στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας για την βιωσιμότητα του κέντρου. 


Η επί πολλά χρόνια συνεχής κακοδιαχείριση του, το οδήγησε ακόμη και σε αναγκαστική παύση λειτουργίας, την τελευταία τετραετία. Συνέπεια αυτού, οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να αντιμετωπίζουν με αναξιοπιστία την τοπική αυτοδιοίκηση, που είχε την εποπτεία των δραστηριοτήτων του χιονοδρομικού. Πολλά τα προβλήματα που απομάκρυναν τους επισκέπτες όπως, δυσκολία πρόσβασης, κακοπατημένες πίστες, απλήρωτες υπηρεσίες, στέλνοντάς τους σε κέντρα του εξωτερικού.



Ωστόσο, από φέτος, με νέο μοντέλο λειτουργίας και χωρίς παρεμβάσεις, το χιονοδρομικό λειτουργεί με νέα αρχή, που ανέλαβε με δεκαέξι μόλις, εξειδικευμένους υπαλλήλους (αντί 60 και πλέον στις εποχές κακοδιαχείρισης). Η σεζόν, αν και ξεκίνησε αργά, λόγω καιρικών συνθηκών, πήγε ανέλπιστα καλά. Οι ευρωπαϊκού επιπέδου πίστες και η προετοιμασία που γίνεται με τόση δεξιοτεχνία, έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από τους σκιέρ και από την επόμενη χρονιά το χιονοδρομικό θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Όπως άλλωστε, μπορείτε να ακούσετε και στη συνέντευξη του προέδρου της ΧΙΩΝ κ. Περικλή Προσότσανλη, αναφέρεται σε ένα Φαλακρό όχι μιας αλλά τεσσάρων εποχών.


Μπορούμε λοιπόν, και πάλι να απολαύσουμε τις υπέροχες πίστες από τα 1750μ. έως τα 2232μ. ή τον καφέ μας στα 2111μ. στο μεγάλο σαλέ της Καρτάλκας, το ωραιότερο χειμερινό μπαλκόνι της Ελλάδας με την απίστευτη θέα! Είναι μια προσπάθεια που αξίζει συγχαρητήρια καθώς η εξέλιξη αυτή εκτός από την περιοχή μας, θα φανεί ωφέλιμη για όλο το νομό.
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και να στηρίξουμε την νέα διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου.



Tηλέφωνα επικοινωνίας: 25220 41811 – 6944-798758
email: falakro@otenet.gr, info@falakro.gr