14 Μαρ 2014

Νέα απεργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας αποφάσισε ομόφωνα το βράδυ της Τετάρτης 12 Μαρτίου,τη συμμετοχή των φαρμακείων του νομού στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την Παρασκευή 14 και Δευτέρα 17 Μαρτίου.


Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αντιστέκονται στις παράλογες απαιτήσεις τις τρόικας που έχει θέσει στο τραπέζι όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό φαρμακείο και που η τυχόν υιοθέτησή τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση το μικρομεσαίο φαρμακείο της γειτονιάς,το οποίο έχει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πρωτοβάθμια φαρμακευτική περίθαλψη των ελλήνων πολιτών όλα αυτά τα χρόνια.Πιο συγκεκριμένα οι έλληνες φαρμακοποιοί εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στα ακόλουθα:

 
-Στην απαξίωση του επιστημονικού τους ρόλου που επιχειρείται να επιβληθεί μέσω της "στημένης" δήθεν έκθεσης του ΟΟΣΑ,που δομήθηκε και γράφτηκε κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων.

  
-Στη διάθεση των Μη Αποζημειούμενων από τον ΕΟΠΥΥ φαρμάκων εκτός του φυσικού τους χώρου που είναι το φαρμακείο και μακρυά από την επίβλεψη του αρμόδιου επιστήμονα που είναι ο φαρμακοποιός,γεγονός που θα οδηγήσει αφενός σε σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας και αφετέρου σε σημαντική αύξηση της τιμής τους και αντίστοιχη επιβάρυνση της τσέπης των πολιτών, παρά την περί του αντιθέτου νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα που συνοδεύει το συγκεκριμένο ζήτημα.


-Στην αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου κατά παράκαμψη ακόμη και νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ώστε να μπορέσουν μη φαρμακοποιοί να γίνουν ιδιοκτήτες φαρμακείων, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο την επιστημονική και επαγγελματική ανεξαρτησία των φαρμακοποιών.

-Στην προσπάθεια επιβολής εξοντωτικών ωραρίων λειτουργίας κατά παρέκκλιση των πανευρωπαϊκά θεσπισμένων 48 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, που θα ωθήσει τον εργαζόμενο φαρμακοποιό στα έσχατα όρια φυσικής του αντοχής,θέτοντας σε κίνδυνο τις καλές του επιστημονικές επιδόσεις και κατά συνέπεια τη δημόσια υγεία

-Στη συνεχή οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων με διάφορα κρατικά τερτίπια δημιουργικής λογιστικής,τύπου ασφαλιστικής τιμής,τα οποία αναγκάζουν κάθε μήνα τους πολίτες να πληρώνουν για τα φάρμακά τους περισσότερα ενώ οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται!

-Σε περαιτέρω μειώσεις περιθωρίων κέρδους που θα καταστήσουν μη βιώσιμα πολλά φαρμακεία της γειτονιάς και απομακρυσμένων περιοχών, τα οποία εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες του πληθυσμού της χώρας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας έχει ορίσει επαρκή αριθμό εφημερευόντων φαρμακείων στο νομό, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Στον αγώνα αυτό θέλουμε τους ασφαλισμένους στο πλευρό μας αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν καταρρεύσει το μικρομεσαίο φαρμακείο της γειτονιάς,η εξέλιξη αυτή θα συμπαρασύρει και σημαντικό κομμάτι της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επιδεινώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως των πιο ευάλωτων.



                   ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ


Ο πρόεδρος                                               Ο γραμματέας


Ράγιας Δημήτριος                                       Ζουρνατζόγλου Γιώργος