10 Μαρ 2014

Απεργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακείων της Δράμας στη 48ωρη προειδοποιητική απεργία που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου.


Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας απορρίπτουν τη "στημένη" περιβόητη "έκθεση του ΟΟΣΑ",η οποία αφού δομήθηκε και γράφτηκε κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων,πλασάρεται σήμερα ως εργαλείο δήθεν ανάπτυξης.

Απορρίπτουν επίσης τις πιέσεις συγκεκριμένων "επιχειρηματικών" κύκλων που έχοντας ως μπροστάρηδες τους υπαλλήλους της τρόικας,επιζητούν την κατάλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ελληνικού φαρμακείου,θέλοντας να παρακάμψουν ακόμη και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο ανομολόγητος σκοπός και στόχος είναι να καταλυθεί το δίκτυο των 11000 φαρμακείων που διαθέτει τα φθηνότερα φάρμακα στην Ευρώπη σε κάθε γωνιά της χώρας,σε κάθε χωριό και σε κάθε νησί και να περάσει η λιανική διάθεση του φαρμάκου σε δύο τρεις μεγάλες αλυσίδες τύπου σούπερ μάρκετ,τα οποία πωλούν τα προϊόντα τους κατά μ.ο. περίπου 30% ακριβότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όσοι με τις πολιτικές τους έχουν εκτοξεύσει την ανεργία μέσα σε 4 χρόνια από το 8% στο 30%,όσοι έχουν αφήσει ανασφάλιστους και χωρίς υγειονομική περίθαλψη πάνω από 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι αστείο να ισχυρίζονται ότι με τέτοιου είδους μέτρα θα φέρουν "ανάπτυξη" ή καλύτερους όρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους πολίτες.Τα μέχρι τώρα έργα και οι ημέρες τους,το μόνο που εγγυώνται είναι ότι θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και ότι θα αφήσουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.

Οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται ώστε οι προτεινόμενες πολιτικές της "εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ" που στην πραγματικότητα είναι "εργαλειοθήκη αύξησης της ανεργίας" και "εργαλειοθήκη επέκτασης αποκλεισμού από τη φαρμακευτική περίθαλψη" όσων δεν έχουν χρήματα,να μείνουν μόνο στα χαρτιά!


                     ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ


Ο πρόεδρος                                          Ο γραμματέας


Ράγιας Δημήτριος                                  Ζουρνατζόγλου Γιώργος