23 Ιαν 2014

Ανοικτή για τους επισκέπτες η Έκθεση Καπνού στο Δημαρχείο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  έκθεση για την ιστορία της περιοχής μας μέσα από την ιστορία του καπνού παρουσιάζεται από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Μαρτίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο) του Δημαρχείου της Δράμας.  

           
Τα εγκαίνια της έκθεσης   έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης,  22 Ιανουαρίου, παρουσία του Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη, πολλών Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δράμας αλλά και πλήθους συμπολιτών μας.    Πρόκειται στην ουσία για μία αρκετά ανάγλυφη ιστορική διαδρομή που έχει αναφορά σε ένα ευρύτερο τμήμα της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη «Χρυσή Εποχή» του καπνού και την πολυεπίπεδη επιρροή της ίδιας περιοχής , από την Κεντρική Ευρώπη και ειδικότερα από την Αυστρία. 

           

Η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος αναδεικνύεται  μέσα από τα εκθέματα που περιλαμβάνουν έντυπο και φωτογραφικό υλικό, καθώς και αντικείμενα της εποχής όπως επίσης  και μέσα από την χαρακτηριστική Αρχιτεκτονική της (χώροι επεξεργασίας καπνού, καπνομάγαζα, γραφεία εταιριών καπνού, καπνέμποροι και καπνεργάτες της εποχής κ.ο.κ.) .

           

Απώτερος στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει την  έννοια του καπνού όχι μόνο ως τοπικά παραγόμενο προϊόν,  αλλά και ως μέσο προβολής και αναγνωσιμότητας της Δράμας και της Καβάλας σε παγκόσμιο επίπεδο  Πρόκειται άλλωστε για στοιχείο που επηρέασε την ίδια τη ζωή των κατοίκων στην περιοχή αλλά και την εξέλιξη των δύο πόλεων.
           
H έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Δήμου Δράμας και γίνεται σε συνεργασία με το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


                       
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ