26 Νοε 2013

Δελτίο Τύπου Συμμετέχω Πρωτοβουλία Δραμινών

Από την πρώτη στιγμή που, οι ιδρυτές, τα μέλη, οι συνεργάτες και οι φίλοι του σωματείου «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΜΙΝΩΝ», αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε και να «σηκωθούμε από τον καναπέ», είχαμε και έχουμε σαν βασική αρχή έκφρασής μας τις δράσεις, μέσα στον ιστό της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας, χωρίς να θεωρητικολογούμε, πιστεύοντας ότι η...


...ενεργοποίηση και η παραγωγή γεγονότων, η πράξη δηλαδή, είναι η μέγιστη απόδειξη και ταυτόχρονα παραίνεση προς όλους, για το ποιοι είμαστε και τι επιδιώκουμε.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και σε ιδιωτικές συζητήσεις, ακούστηκαν πληροφορίες και εκφράστηκαν απόψεις, περί της δημιουργίας παράταξης από το σωματείο μας, η οποία θα επιδιώξει την κάθοδό της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, οφείλουμε να τονίσουμε ότι:

Το σωματείο +μετέχω – Πρωτοβουλία Δραμινών δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει, δημοτική ή πολιτική παράταξη που θα διεκδικήσει την ψήφο των δραμινών στις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές. Είναι μία κίνηση δραμινών που πιστεύουν ότι η ποιότητα ζωής στην πόλη είναι θέμα κατά βάση της κοινωνίας και όχι αποκλειστικά και μόνο των αρχών.

Εάν οι μέχρι τώρα δράσεις μας κινήθηκαν στα πλαίσια αυτά, οι δραμινοί μπορούν και πρέπει να το κρίνουν θετικά ή αρνητικά, όχι με την ψήφο τους σε εκλογικές διαδικασίες, την οποία άλλωστε δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε, αλλά με τη συμμετοχή τους ή όχι στις επόμενες ενέργειές μας. Οι ανασφάλειες όσων εδώ και χρόνια, όχι μόνο δεν άφησαν τέτοιες κινήσεις ενεργών πολιτών, σαν το +μετέχω, να αναπτυχθούν, αλλά προσπαθούσαν και να τις εκμεταλλευτούν για άντληση ψήφων ή αλίευση πολιτικών στελεχών, δεν μας αφορούν. Δεν είναι ο ρόλος του +μετέχω να καλύψει το όποιο πολιτικό κενό οι πολίτες της Δράμας αντιλαμβάνονται.

Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση των Δραμινών μέσω δράσεων και κινήσεων και η δραστηριοποίηση, συμμετοχικά και εθελοντικά, πολιτών, που δεν επαναπαύονται και δεν αρκούνται μόνο στην κριτική.

Για αυτό και συνεχίζουμε. Μετά τον Κορύλοβο, το Dramaica, το θερινό σινεμά «Αλέξανδρος" και τον υπερμαραθώνιο του Παρανεστίου, επόμενο ραντεβού μας στην Ονειρούπολη!
Τα λέμε εκεί...

Με τιμή,

Συμμετέχω Πρωτοβουλία Δραμινών


Τρόποι επικοινωνίας:
Facebook_ Συμμετέχω Πρωτοβουλία Δραμινών
Email_ contact@simmetexo.gr
Web_ www.simmetexo.gr