9 Οκτ 2013

Έρχονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Σε 497.894 δικαιούχους θα καταβληθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου τα νέα οικογενειακά επιδόματα του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.


Από το σύνολο των δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).