14 Οκτ 2013

Δελτίο τύπου για λύσσα: Εναέριες ρίψεις δολωμάτων που περιέχουν αντιλυσσικό εμβόλιο

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δράμας ανακοινώνεται ότι το άμεσο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις δολωμάτων που περιέχουν αντιλυσσικό εμβόλιο.


Οι ρίψεις αυτές θα γίνουν μόνον στον ορεινό όγκο του νομού με σκοπό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες αλεπούδες που είναι και η φυσική δεξαμενή του ιού της λύσσας.
           
Τα δολώματα αυτά έχουν σήμανση με πληροφορίες για το περιεχόμενό τους, και αν τυχόν κάποιος βρει ένα τέτοιο ακέραιο, δεν πρέπει να το πιάσει με τα χέρια του. Ο κίνδυνος είναι ελάχιστος, όμως για κάθε ενδεχόμενο δεν πρέπει να το αγγίξει αλλά να ειδοποιείται η δασοφυλακή ή η κτηνιατρική Υπηρεσία.
           
Το ακριβές χρονολόγιο των ρίψεων δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί γιατί οι πτήσεις των εναέριων μέσων εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ορατότητα κλπ.
           
Με την ευκαιρία καλούμε τους ιδιοκτήτες σκυλιών και γατών καθώς και τους κτηνοτρόφους να ακολουθούν σχολαστικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα των ζώων τους για να είναι προστατευμένα κατά της λύσσας.
           
Για οποιαδήποτε πληροφορία το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλ 2521351220 και 2521351218.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

          και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δράμας            


1 ΣΧΟΛΙΑ:

ΒΕΤΟΣ είπε...

ΤΑ "ΔΙΠΟΔΑ" ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ;;;