22 Οκτ 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ: Εκδηλώσεις

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 08:15 στο Δημοτικό Ωδείο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Στα μονοπάτια του Νου και του Κόσμου» του Δραμινού Γιάννη Χαριτάντη μέλους της Οικολογικής Κίνησης, συγγραφέα, Καθηγητή Ηλεκτρονικής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας με το Δήμο Δράμας και τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα συμμετέχουμε στην ημερίδα που διοργανώνεται στο ΚΔΒΜΠΑ Φιλίππων.


Πρόγραμμα

8.30-9.00
Καλωσόρισμα και γνωριμία.
Π.Ο. ΚΔΒΜΠΑ Φιλίππων
9.00-9.20
Ο δρόμος του νερού. Ιστορικά στοιχεία, μνημεία στη φύση, πολιτισμός και περιβάλλον
Π.Ο. ΚΔΒΜΠΑ Φιλίππων
9.20-9.40
Βασικές αρχές,  διαδρομή και τεχνικές οδηγίες πεζοπορίας.
Π.Ο. ΚΔΒΜΠΑ Φιλίππων
9.40
Μετάβαση στα λεωφορεία για Π. Καβάλα-Πεζοπορία έως την εκκλησία τιμίου σταυρού Καβάλας.

 
Ξεκινάμε από το χωριό των Φιλίππων όπου βρίσκεται το ΚΠΕ. μετά πάμε με λεωφορείο στην Παλιά Καβάλα, μπαίνουμε στο μονοπάτι και καταλήγουμε στην πόλη της Καβάλας. Η διαδρομή είναι εύκολη, βατή με ήπιες κλίσεις, έχει μήκος 10.650χλμ. και με σταθερό ρυθμό βαδίσματος έχει διάρκεια 2 ώρες. Αν προσθέσουμε στάσεις και χαλαρό ρυθμό πάμε στις 4 ώρες το ανώτερο.

Όσοι έρθουν να έχουν μαζί τους νερό, σάντουιτς, μαλακά παπούτσια και πανωφόρι ή αντιανεμικό ανάλογα με τον καιρό και επιστροφή για όσους επιθυμούν στο ΚΔΒΜΠΑ Φιλίππων με λεωφορείο.

Η πορεία που υποδηλώνεται από το όνομα της συνοικίας Σούγιολου (ο δρόμος του νερού) πραγματοποιείται δια μέσο ενός μονοπατιού, κατά μήκος του οποίου «κυλούσε» η υδροδότηση της χερσονήσου της Παναγίας στην Καβάλα, μέσω ενός κτιστού επίγειου αγωγού μήκους 6, 5 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινούσε από πηγή σε υψόμετρο 400μ., που είναι γνωστή ως «μάνα του νερού».

Κατά μήκος της διαδρομής συναντά κανείς 5 πετρόκτιστα γεφύρια.



                                                 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
                                                       ΝΤΑΓΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
                                                            ΠΡΟΕΔΡΟΣ