4 Οκτ 2013

Αιτήσεις για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελεχώνεται κυρίως από νέους άνδρες και γυναίκες από 18 έως 45 ετών.


Δραστηριοποιείται σε 36 πόλεις της Ελλάδας και αριθμεί περίπου 4,500 εν ενεργεία Εθελοντές (πρώτων βοηθειών, Διασώστες Γενικών Καθηκόντων, Διασώστες Αστικής Διάσωσης, Διασώστες Παραϊατρικής Διάσωσης, Διασώστες Τεχνικής Διάσωσης, Ναυαγοσώστες, Διεθνείς Ναυαγοσώστες, Επόπτες ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών, Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας, Συνοδούς Διασωστικών Σκύλων, Ιατρούς, Εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων και Ειδικούς Συνεργάτες).

Όσοι ενδιαφέρονται γίνουν εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μπορούν να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.samarites.gr.


Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εκπαίδευση ξεκινάει τον Οκτώβριο κάθε έτους και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8-10 το βράδυ στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. Δράμας.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν λεπτομερή εκπαίδευση σε όλα τα αντικείμενα Α΄ Βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστικήαναζωογόννηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, στη διάσωση, στη χρήση διασωστικών μέσων, στη χρήση ασύρματων επικοινωνιών, στις τεχνικές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένου, στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού κ. ά.

Eφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από την Lloyd’sRegisterQualityAssurance για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, που είναι η ανώτερη πιστοποίηση λειτουργίας που υπάρχει.

Το ΣΩΜΑ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Α΄ Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ διευρύνει τη δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών. Παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Α΄Βοηθειών, Προνοσοκομειακής Υποστήριξης Ζωής, Πρόληψης και αντιμετώπισης Καταστροφών, Ναυαγοσωστικής.





Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001), η οποία διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες προσφέρουν καθημερινά συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Παρέχουν υπηρεσίες Α’ Βοηθειών σε αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές δραστηριότητες ενώ σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών κινητοποιούνται άμεσα και καταφθάνουν με ειδικά οχήματα, πλήρως εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνικό εξοπλισμό διάσωσης.


Οι Εθελοντές μας, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στο κόσμο.