24 Σεπ 2013

ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Του Μάνδαλου Παναγιώτη

Τον τελευταίο καιρό, όλο και πληθαίνουνε δυστυχώς τα κρούσματα βίας και κοινωνικών εκρήξεων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης, που μας έβαλαν ακριβώς οι δύο κυβερνούσες παρατάξεις που δυστυχώς τόσα χρόνια έφτασαν την οικονομία σε αυτά τα χάλια. Βεβαίως πέρασαν τόσοι υπουργοί οικονομικών και φυσικά καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε, γιατί ποτέ δεν βγήκε ένας προϋπολογισμός και όλοι ήτανε ελλειμματικοί.


Εταιρείες κρατικές, υπερκερδοφόρες σε μια νύχτα άλλαξαν χέρια σε τιμή που θα την έπαιρνε ακόμα και ζητιάνος, αφού στο κάτω-κάτω δεν σπατάλησαν ούτε ένα ευρώ, ενώ τα χρέη αποσβέστηκαν από τον πρώτο χρόνο …αυτό  λέγεται υπερδώρο. Από την άλλη άτομα που έπρεπε να είναι στης φυλακής την αγκαλιά, τους κάνανε σε μια πενταετία ή δεκαετία έντιμους επιχειρηματίες. Η ατιμωρησία και η θρασύτητα, τα προτερήματα τους. Βέβαια σε όλα αυτά μας, βομβαρδίζανε με διάφορα σλόγκαν για την τεμπελιά και την ακαματοσύνη των Ελλήνων. Ενός λαού που μετά από χρόνια στην ξενιτιά και πολλά προβλήματα άρχισε να χτίζει το βιός του. Πριν 60 χρόνια βέβαια, η εισβολή των Γερμανών ναζί άφησε την απόλυτη καταστροφή αφού εκτός των άλλων λεηλατήθηκε, όλος ο χρυσός και τα υπάρχοντα του Ελληνικού λαού. Τίποτα δεν πληρώθηκε και τίποτα δεν λυπήθηκαν.

Μετά από χρόνια λοιπόν οι Γερμανοί γύρισαν με τις μίζες.. ξανακατάκλεψαν και λεηλάτησαν την χώρα και φυσικά τώρα με τις υπογραφές των δικών μας ανθρώπων …..που θεωρούν τους υπηκόους τους τεμπέληδες. Και θα ρωτήσω κάτι. Αν πας σε Ελληνικό μαγαζί θα σε εξυπηρετήσουν ακόμα και αν έχει κλείσει.. αν πας στην Γερμανία θα σε πετάξουν έξω γιατί …θα κλείσουν. Οι κυβερνώντες εκτός από την απαξίωση συνέχισαν… δεν δουλεύεται πολύ και θα δουλεύεται και τις Κυριακές και τις αργίες ..βέβαια αυτοί έχουν δυο μήνες διακοπές και μάλιστα στο θερινό τμήμα της βουλής παίρνουν και επίδομα …..κόπου …..που φτάσανε την χώρα στα κακά της τα χάλια…..
Η ατιμωρησία αλλά και η ανισότητα γεννούν πολλά προβλήματα. Ο πεινασμένος, αν όπως λέμε μαυρίσει το μάτι του, δεν σταματάει σε τίποτα. Στο κάτω-κάτω δεν έχει να χάσει και τίποτα εκτός από τον αργό και φρικιαστικό θάνατο της πείνας.

Αυτά τα φαινόμενα λοιπόν, άρχισαν αν φαίνονται στην Ελληνική κοινωνία. Οι διοικούντες δεν τα καταλαβαίνουν, γιατί φυσικά ζουν στον δικό τους κόσμο. Σύνταξη στα 4 -8 χρόνια, παχυλή στα 5000 ευρώ, αφορολόγητο στα 60.000 ευρώ, αφορολόγητα αυτοκίνητα, δεν πληρώνουν διόδια και άλλα πολλά.   Οι υπουργοί έχουν και κρατικά αμάξια οπότε δεν τους αγγίζει ούτε η βενζίνη.

Πως λοιπόν θα αισθάνεται αυτός που γυρνάει και βλέπει την κατσαρόλα άδεια και τα παιδιά του να κλαίνε και να πεινούν; Στην αρχή αγανάκτηση, όταν του λένε ότι φταίει αυτός για όλα αυτά που συμβαίνουν, ενώ ο παχουλός κύριος που δεν χωράει στην καρέκλα και τα λαρδιά του ξεχειλίζουν σαν το ζυμάρι που φουσκώνει και έχει ξεχειλίσει  από το ταψί, δεν φταίει σε τίποτα.
Μετά οργή. Πολλές φορές απελπισία για αυτό που του κάνουνε. Εδώ αρχίζουν και τα ακραία φαινόμενα, όπως προπηλακισμός και ίσως χειροδικίες. Στο τέλος ακόμα και ομάδες που σε άλλες καταστάσεις θα ήτανε μεταξύ Κορυδαλλού, φυλακών Τρικάλων και Κομοτηνής, το παίζουν εθνοσωτήρες και φυσικά πολλοί καταπιεσμένοι καταφεύγουνε σε αυτούς που θεωρούν σωτήρες.  Βέβαια, αν από τον λωποδύτη και απατεώνα, πας στον εγκληματία τότε τα πράγματα θα γίνουνε χειρότερα.

Όταν η εξουσία είναι απόρθητη και ασύδοτη τότε πολλές μορφές αλλοπρόσαλλης κοινωνικής εκδίκησης υπάρχουν. Οι επαναστάσεις που οδήγησαν στην γκιλοτίνα και στα εκτελεστικά αποσπάσματα τους ασύδοτους μονάρχες της Γαλλικής επανάστασης και την τσαρική οικογένεια, ξεκίνησαν ακριβώς κάπως έτσι και εδραιώθηκαν από την πείνα και την αγανάκτηση του λαού.

Η αποσταθεροποίηση μιας χώρας είναι ακριβώς αυτό που γίνεται τώρα στην Ελλάδα. Όταν επί 5 χρόνια σκληρής λιτότητας και φορολογίας, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η ανεργία καλπάζει, οι τιμές ανεβαίνουν αντί να κατεβούν, δεν ξέρω πως βρίσκουν τον πληθωρισμό χαμηλό, όταν στην περίοδο πριν την κρίση έπαιρνες το πετρέλαιο 0,70 ευρώ και με τον μισθό στα μισά ή και καθόλου, το πληρώνεις στα 1,30 και σου λένε ελαφρώς χαμηλότερα από πέρυσι, τότε πραγματικά αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή προσπαθούν να δούνε τα όρια που μπορεί να φτάσει ο κόσμος. Φυσικά τα όρια αυτά μπορεί, αν ξεπεραστούν, να γίνουν,  όπως η ενέργεια στο Τσερνομπίλ και φυσικά μετά να υπάρχουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τα ίδια υπήρχαν και την 4ετια 63-67 με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι υπουργοί οικονομικών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και μιλάμε για 30-35 χρόνια είχαν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και φυσικά η ευθύνη ήταν αποκλειστικά δική τους. Και όμως κανένας δεν κατάλαβε τα δις ευρώ που φεύγανε σε μίζες, τις υπερτιμολογήσεις σε όλους τους τομείς και φυσικά δηλώνανε αθώοι και μετά εσείς τα φάγατε….. Η μαύρη γη δεν ήρθε μόνη της. Την φέρανε. Φυσικά αν αυτοί που ήταν υπουργοί τόσα χρόνια δεν κατάλαβαν τι γινότανε απορώ γιατί ακόμα υπάρχουν και τι προσπαθούν να κάνουν αφού απλώς δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Πως γίνεται να έχεις κατεβάσει ένα σωρό αντισυνταγματικούς νόμους, να περνάς τα πάντα εκτός βουλής με προεδρικά διατάγματα, όταν κρίνονται παράνομα να βάζεις να κριθούν νόμιμα (βλέπε χαράτσι, απολύσεις, κλπ) και να λες, καταπατείται η δημοκρατία με τις απεργίες, όταν ακριβώς εσύ μέσω της δημοκρατίας έχεις εδραιώσει φασιστικό καθεστώς. Πως γίνεται σε όλα τα ΜΜΕ να φταίνε οι άλλοι, απεργοί, δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, με μισθούς πείνας ενώ αυτοί αν ρωτήσεις τους μισθούς τους είναι κάπου στα 300-700.000 τον χρόνο. Φυσικά δεν μιλάμε για προσόντα. Σχολή δημοσιογραφίας αν την έβγαλαν κιόλας. Από την άλλη σου λένε είμαστε στον ιδιωτικό τομέα. Μα ποιο ιδιωτικό τομέα.

Όλα τα ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα είναι καταχρεωμένα και χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ σε ΙΚΑ και εφορία. Γνωστό κανάλι μάλιστα πήρε δάνειο εν μέσω κρίσης και φυσικά όταν άλλοι δεν μπορούν να πάρουν και μάλιστα με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Αν είναι δυνατόν. Πως μια φαλιρισμένη επιχείρηση  μπορεί και πληρώνει αυτούς τους μισθούς; Και από την άλλη όλα αυτά τα μπουμπούκια πέρασαν από την κρατική τηλεόραση με μισθούς στα ίδια επίπεδα και φυσικά τώρα χλευάζουν την κρατική τηλεόραση που στο κάτω-κάτω τους έκανε αυτό που ήτανε.

Δυστυχώς από δημοσιογράφους, τους έκαναν δυστυχιογράφους, παραληρητές των σάπιων συστημάτων και φυσικά είναι αυτοί οι βασικοί υπεύθυνοι αυτής της λαϊκής οργής.
Άρα τέτοιες καταστάσεις παρανοϊκής τρέλας υπάρχουν, όταν δεν υπάρχουν ιδέες. Όταν έχει καταργηθεί η δημοκρατία και ο λαός σαν όχλος ζητά την δικαιοσύνη μέσα από εγκληματίες  και αρρωστημένες συνειδήσεις που σκοπό έχουν μόνο την προσωπική εκμετάλλευση και την απόλυτη κυριαρχία. Εδώ απαιτείται προσοχή.

Ελπίζουμε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να καταλάβουν μερικοί ότι πρέπει αν αποσυρθούν μετά την αποτυχημένη πολιτική τους ύπαρξη. Αν είσαι ανίκανος να κυβερνήσεις και προσπαθείς να αποτύχεις τότε θα αποτύχεις. Λαμπρό παράδειγμα του Κ. Καραμανλή. Βγήκε απλώς για το όνομα του, δεν έκανε τίποτα από αυτά που τον είχαμε ψηφήσει, ξυπνούσε πριν τις εκλογές και μια ωραία μέρα έπεσε μόνος του …. Άλο να σε ρίχνουνε και άλλο να πέφτεις από ανικανότητα. Αλλά το παραδέχτηκε ο άνθρωπος και αποσύρθηκε. Οι άλλοι επιμένουν .. δυστυχώς για εμάς.


e-mail: panosmandalos@yahoo.gr