17 Σεπ 2013

Συνεργασία Κοινωνικού Παντοπωλείου με τους Χοιροτρόφους της Χωριστής για δωρεάν διάθεση χοιρινού κρέατος

Μία σημαντική συνεργασία μεταξύ του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Χοιροτρόφων της Κοινότητας Χωριστής  εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου.


Οι χοιροτρόφοι συμμετέχουν στην προσπάθεια του Δήμου Δράμας προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες συνδημοτών μας, μέσω του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για πρωτοβουλία που ξεκίνησε με τη αρωγή και τη βοήθεια της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας,  της οποίας η συμβολή ήταν αμέριστη ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του Δήμου της Δράμας.

Συγκεκριμένα το  πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη χορήγηση, σε μηνιαία βάση,  70 μεριδίων  χοιρινού κρέατος για οικογένειες συνδημοτών μας που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η παράδοση των πρώτων μεριδίων από τους χοιροτρόφους της Χωριστής,  έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που λειτουργεί παράλληλα με το δίκτυο κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι μία σταθερή δομή που διευρύνει την απήχησή της στην τοπική κοινωνία.  Υποστηρίζεται μάλιστα συνεχώς  από αυξανόμενο αριθμό επαγγελματιών και συλλογικών φορέων. Στόχος του Δήμου Δράμας είναι η συνέχιση της προσπάθειας ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας  ώστε η στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας να είναι  όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.