4 Σεπ 2013

Ποδηλατοπορεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τρείς Κύπριους ποδηλάτες

Με την αρωγή του Δήμου της Δράμας  αλλά και άλλων Δήμων ξεκίνησε η ποδηλατοπορεία ευαισθητοποίησης  για τη συγκέντρωση τροφίμων, από τρείς Κύπριους Ποδηλάτες τους Ανδρέα Ονησιφόρου, Γιώργο Δημητρίου και Ανδρέα Σκουτέλλα,   οι οποίοι  κάνουν το γύρο της Ελλάδας.
  

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κομοτηνή και περνώντας από την Ξάνθη έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Δράμας όπου τους υποδέχτηκε και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Δράμας, Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται  θα παραδίδονται σε κοινωνικά παντοπωλεία που λειτουργούν σε Ελλάδα και Κύπρο.


Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.  Το πέρασμα των ποδηλατών από τη Δράμα πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και της Κίνησης «Πρωτοβουλία Πεζών – Ποδηλατών Δράμας». Το μήκος της διαδρομής που θα καλύψουν οι ποδηλάτες είναι 3848 χιλιόμετρα και η πορεία θα ολοκληρωθεί σε 43 ημέρες 10 Οκτωβρίου στη Λεμεσό της Κύπρου.