18 Ιουλ 2013

Υποδειγματική εμφάνιση της Φιλαρμονικής Δήμου Δράμας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας πραγματοποίησε εμφάνιση σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός και ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μιραμπέλλο 2013».


Η Φιλαρμονική ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγ. Νικολάου και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας γνωστά εμβατήρια. Συγκίνηση κατέλαβε το πλήθος στο άκουσμα του «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο παιάνισε περήφανα η Φιλαρμονική μας καταφθάνοντας στο χώρο της εκδήλωσης, στη Λίμνη Αγ. Νικολάου. Εκεί έδωσε συναυλία με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε μουσικά κομμάτια ελλήνων συνθετών και βεβαίως γνωστά εμβατήρια. Η συναυλία ολοκληρώθηκε ιδανικά με την απόδοση του κομματιού «Πεντοζάλι» προς τιμήν των οικοδεσποτών μας.
           
Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγ. Νικολάου, κ. Μαρία Κωστάκη. Το Δήμο Δράμας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εκπροσώπησαν, συνοδεύοντας τη Φιλαρμονική, ο Πρόεδρος Παγκράτιος Ιορδανίδης και ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Μυστακίδης.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας για την υποδειγματική τους εμφάνιση στη συναυλία και για τον άψογο σχηματισμό που παρουσίασαν στους δρόμους του Αγ. Νικολάου, καθώς και για την αριστοτεχνική εκτέλεση των μουσικών κομματιών του προγράμματος. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει επίσης στον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής, Παντελή Κανδηλανάπτη, ο οποίος κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να επανασυστήσει ουσιαστικά ένα άρτιο μουσικό σύνολο, αντάξιο των προσδοκιών όλων των Δραμινών και άξιο πρεσβευτή της πόλης μας σε επισκέψεις ανά την Ελλάδα.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται, τέλος, στο Δήμαρχο Αγ. Νικολάου, κ. Δημήτρη Κουνενάκη και, στο πρόσωπο αυτού, σε όλους τους πολίτες του Αγ. Νικολάου για τη θερμότατη φιλοξενία που προσέφεραν στη Φιλαρμονική μας κατά τη διαμονή στην όμορφη κρητική πόλη, ως επίσης στην Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγ. Νικολάου, κ. Μαρία Κωστάκη, για την πρόσκληση και την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και στον κ. Γιώργο Χαβάκη, υπεύθυνο από πλευράς Φιλαρμονικής Αγ. Νικολάου και Πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Λασιθίου, ο οποίος αποτέλεσε το σύνδεσμο μεταξύ των δύο Φιλαρμονικών.


Αυτονόητα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση και αναμένει την ανταπόδοση της επίσκεψης από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου, στην Ονειρούπολη 2013 ή σε άλλη εκδήλωση του Δήμου Δράμας.