8 Μαΐ 2013

Δεύτερη Πανελλήνια θέση για τον Αθλητικό Όμιλο Προσοτσάνης!


Το διήμερο 1-2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η τελική πανελλήνια φάση νεανίδων με την συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης της Νέας Ιωνίας, του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών και της οικοδέσποινας Ορμής Λουξ Πάτρας.


Ήταν κατά γενική ομολογία, το καλύτερο πρωτάθλημα νεανίδων, με υψηλού επιπέδου παιχνίδια από όλες τις ομάδες και καταπληκτική φιλοξενία και οργάνωση από τους ανθρώπους της Ορμής Λουξ Πάτρας.

Ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις έκλεψε την παράσταση με το γρήγορο παιχνίδι του, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις ομάδες στην Ελλάδα.

Ο πρώτος αγώνας απέναντι στην Νέα Ιωνία ήταν το απόλυτο ντέρμπυ, με την ομάδα της Προσοτσάνης να προηγείτο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τελικά να ισοφαρίζεται 38-38 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με την νίκη της στον δεύτερο αγώνα επί του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών 28-23 εξασφάλισε μία θέση στην τριάδα της διοργάνωσης. Το τελευταίο παιχνίδι της τελικής φάσης νεανίδων, μεταξύ της Ορμής Λουξ Πάτρας και του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης, θα καθόριζε την σειρά που θα τερμάτιζαν οι ομάδες στην πρώτη τριάδα, με την Νέα Ιωνία να είναι η άλλη ομάδα της παρέας, καθώς τα Γιαννιτσά χωρίς νίκη κατέλαβαν την τέταρτη θέση.

Η ομάδα της Προσοτσάνης για να καταλάβει την πρώτη θέση θα έπρεπε να κερδίσει την Ορμή με 13 τέρματα διαφορά. Η αποβολή της Μαρίας Λαζαρίδου, της καλύτερης σε απόδοση αθλήτριας όλων των αγώνων, με τρεις δίλεπτες (εφευρέσεις) μέσα σε 12 λεπτά, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Η κακή διαιτησία εμπόδισε τα κορίτσια του ΑΟΠ να εξασφαλίσουν την διαφορά που επιθυμούσαν για να καταλάβουν την πρώτη θέση. Κέρδισαν τον αγώνα 32-23, έτσι αήττητες έχασαν την πρώτη θέση στην διαφορά τερμάτων.


Τα αποτελέσματα των αγώνων:
Νέα Ιωνία –Α.Ο. Προσοτσάνης 38-38
Ορμή Λουξ Πάτρας-Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 20-18
Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Α.Ο. Προσοτσάνης 23-28
Ορμή Λουξ Πάτρας-Νέα Ιωνία 26-34
Νέα Ιωνία – Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 30-20
Ορμή Λουξ Πάτρας-Α.Ο. Προσοτσάνης 32-23
Τελική κατάταξη:
1.Νέα Ιωνία
2.Α.Ο. Προσοτσάνης
3.Ορμή Λουξ Πάτρας
4.Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών
Η αποστολή του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης:
Αθλήτριες: Κεπεσίδου Μάγδα, Λάλα Ελένη , Αθανασιάδου Παρθένα, Παύλου Μαρία, Πέγιογλου Ιωάννα, Στουγιαννίδου Χρήστα, Λαζαρίδου Μαρία, Καραμούδα Μαρία, Τόσκα Χρυσή, Σμυρλή Μαρία, Πολίτη Αικατερίνη, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαδοπούλου Αντωνία, Στάμου Ουρανία.

Προπονητές: Κιάκος Γεώργιος Δρανόβαλης Πέτρος
Συνοδοί: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος και Κιουρκτσής Αθανάσιος.

Μαζί τους και γονείς, που έκαναν το ταξίδι στην Πάτρα, για να ενισχύσουν τα παιδιά τους.

Δύο αθλήτριες του ΑΟ Προσοτσάνης επιλέχθηκαν στην καλύτερη εφτάδα των αγώνων:
Τερματοφύλακας: Κεπεσίδου Μάγδα- ΑΟ Προσοτσάνης
Αριστερό εξτρέμ: Στουγιαννίδου Χρύσα- ΑΟ Προσοτσάνης
Αριστερό ίντερ: Παπά Μάγδα- Νέα Ιωνία
Πλέι μέικερ: Χατζηπαρασίδου Μαρία- Μέγας Αλέξανδρος
Πίβοτ: Μανδά Ειρήνη- Νέα Ιωνία
Δεξί ίντερ: Μούρνου Ελένη- Ορμή Λουξ
Δεξί εξτρέμ: Ευκαρπίδου Κατερίνα- Νέα Ιωνία
Καλύτερη αμυντικός: Νούσια Φωτεινή- Ορμή Λουξ