20 Μαΐ 2013

Πλημμύρισε μελωδίες το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας


Μια καταπληκτική μελωδική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας το περασμένο Σάββατο, 18 Μαΐου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.


Στο κατάμεστο σκεπαστό αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, διακριθέντες στους πρόσφατους πανελλήνιους διαγωνισμούς, καθώς και καθηγητές του Ωδείου, απέδωσαν αριστουργηματικά μοντέρνα και κλασικά κομμάτια, προσφέροντας μια μουσική πανδαισία σε έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο.

Οι μελωδίες κυριολεκτικά πλημμύρισαν τις αίθουσες του Μουσείου και δημιούργησαν μια ιδανική ατμόσφαιρα για να περιηγηθεί κανείς ανάμεσα στα εκθέματα, σε μια υπέροχη νύχτα τέχνης και πολιτισμού.

Η 18η Μαΐου ορίστηκε το 1977 ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Την ημέρα αυτή η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ διοργανώνονται και ειδικές εκδηλώσεις.

Η Νύχτα των Μουσείων είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή μουσείων απ’ όλη την Ευρώπη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σάββατο που βρίσκεται πιο κοντά προς την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων και για το 2013 αυτά τα δύο γεγονότα συνέπεσαν χρονικά.

Η Δράμα, με πρωτοβουλία του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στον πανευρωπαϊκό εορτασμό της Νύχτας των Μουσείων. Μετά τις άριστες εντυπώσεις που άφησε η φετινή πρώτη διοργάνωση και μετά την, απρόσμενα ατμοσφαιρική, ακουστική που προσέφερε το σκεπαστό αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, αποτέλεσε κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκομένων ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να επαναληφθούν.