24 Μαΐ 2013

Παραχώρηση δέκα κοινωνικών λαχανόκηπων στην Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, παρέδωσε σε εκπρόσωπο της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) το δικαίωμα χρήσης δέκα αγροτεμαχίων από τους κοινωνικούς λαχανόκηπους της Π.Ε. Δράμας.


Η συνολική έκταση 500 τ.μ. παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., από κοινού με την Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. ΟΤΑ και το ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση, στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Πολυδεύκης - Δημιουργία απασχόλησης και ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία για άνεργα άτομα με ψυχική αναπηρία ή/και νοητική υστέρηση". Στο πλαίσιο της παραπάνω σύμπραξης έχει ήδη δημιουργηθεί κοινωνικός συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης, προκειμένου να δρομολογηθεί η παραγωγή και επεξεργασία αρωματικών φυτών στην περιοχή της Δράμας από άτομα που πάσχουν από ψυχικές νόσους.


Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών φορέων που στηρίζουν την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Πολυδεύκης" ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι πλέον στην κοινωνική πρωτοβουλία που από την περσινή χρονιά ξεκινήσαμε ως Περιφερειακή Ενότητα διανέμοντας στους συμπολίτες μας τους κοινωνικούς λαχανόκηπους έρχονται από σήμερα να προστεθούν και οι δομές της ψυχικής υγείας. 

Η ΕΨΥΚΑ από σήμερα θα έχει δέκα αγροτεμάχια προκειμένου τα άτομα με ψυχικά νοσήματα να μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά αλλά και αρωματικά φυτά, με στόχο να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το μεγάλο βήμα που θα επιχειρήσουν στο άμεσο μέλλον με τη δημιουργία μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας αρωματικών φυτών στην περιοχή μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτήν την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε πως οι κοινωνικοί μας λαχανόκηποι θα βοηθήσουν να εκπαιδευτεί και να αναπτυχθεί η πρώτη σειρά των νέων αυτών καλλιεργητών".