23 Μαΐ 2013

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος για ανέργους έως 29 ετών


Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της δράσης «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», την Τετάρτη στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του υπουργείου Εργασίας, μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.


Συνολικά υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις, ενώ η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος. Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα.

Οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής. Ακολουθούν οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε στους νέους ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσέθεσε πως «με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές ‘προσέλκυσης’ των ανέργων με πελατειακό τρόπο».

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 35.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών και αφορά, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.