1 Απρ 2013

Οι εθελοντές της Ονειρούπολης ξανασυναντήθηκαν στη γιορτή που έγινε προς τιμήν τους



Οι εθελοντές της Ονειρούπολης ξανασυναντήθηκαν και συμμετείχαν στη γιορτή που έγινε προς τιμήν τους στο Δημοτικό Ωδείο.


Η καταλυτική παρουσία των εθελοντών και οι πολύ θετικές εντυπώσεις που άφησε στους επισκέπτες το μαγευτικό περιβάλλον  της Ονειρούπολης  ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας της φετινής διοργάνωσης. Η εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών της Ονειρούπολης στο Δημοτικό Ωδείο έγινε φέτος σε πανηγυρικό κλίμα  την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.  Τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν αβίαστα και καταγράφουν ανάγλυφα την επιτυχημένη πορεία της πλέον  χαμογελαστής και παραμυθένιας διοργάνωσης, που βασίσθηκε κυρίως στους εκατοντάδες εθελοντές και στον ενθουσιασμό που σκόρπισαν με την συμμετοχή τους στη Χριστουγεννιάτικη πολιτεία.
     
Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Δημοτών τους εθελοντές αναφέροντας : «… ήταν αναμφισβήτητα από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις. Αυτό οφείλεται στην οργανωμένη  προετοιμασία και σε όλους εσάς τους εθελοντές που αφιερώσατε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας επί ένα μήνα για να βγει τελικά αυτό το ανεπανάληπτο αποτέλεσμα. Σας καλώ να συμμετέχετε με την ίδια ζωντάνια και στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της πόλης μας που φέτος έχουν πολύ σημαντικό χαρακτήρα μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας…».



     
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

•  βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών από στιγμές της «Ονειρούπολης 2012» ζωντανεύοντας την μεγαλύτερη σε περιεχόμενο και συμμετοχή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας 
•  απονομές των βραβείων καλύτερου παραμυθιού και αφίσας
•  κληρώσεις δώρων στους εθελοντές, χορηγία εμπορικών καταστημάτων της πόλης και
•  παράδοση της επιταγής με το ποσό των 1290 ευρώ στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δράμας (Ορφανοτροφείο). Το ποσό  συγκεντρώθηκε από χορηγούς της Ονειρούπολης και δείχνει ξεκάθαρα την κοινωνική διάσταση του θεσμού.
     
Στο κλείσιμο της συνάντησης και λίγο πριν την δεξίωση προς τιμήν των εθελοντών, δόθηκε πανηγυρικό ραντεβού για τον Οκτώβριο του 2013  δύο μήνες πριν την έναρξη της επόμενης και ακόμη μεγαλύτερης  διοργάνωσης.

Τα βραβεία κέρδισαν:

•  Βραβεία Αφίσας

1.   Βραβείο Καλύτερης Αφίσας οι μαθητές του ΣΤ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης – Νικόπολης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ταξίδι στη σφαίρα του Ονείρου».
2.   Έπαινος Πρωτοτυπίας – Ομαδικότητας οι μαθητές των τμημάτων Δ1, Δ2, ΣΤ1 και το ολοήμερο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
3.   Έπαινος Εικαστικής Φαντασίας οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων με τίτλο «ο χρόνος σταματάει στην Ονειρούπολη».
4.   Ειδικό έπαινο στην αφίσα της Ε τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου με τίτλο «Όνειρο με τ’ όνειρο χτίζω μια πόλη μαγική» η οποία χρησιμοποιήθηκε για τις ευχετήριες κάρτες του Δημάρχου Δράμας.
5.   Ειδικό έπαινο στην αφίσα των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

•  Βραβεία Παραμυθιού

1.   1ο Βραβείο στην Κρανίτη Ιωάννα από Αθήνα με το παραμύθι «Το λυπημένο σύννεφο ή Το σύννεφο που δεν ήθελε να βρέξει»
2.   2ο βραβείο στην Φωκιανού Αννα από  Αθήνα με το παραμύθι «Ο Μαγικός Σάκος»
3.   3ο βραβείο στην Κανλή Δέσποινα από την Θεσσαλονίκη με το παραμύθι «Οι τρεις Νεράιδες»
4.   Ειδικός Έπαινος στην Ορφανίδου Παυλίνα από Αθήνα με το παραμύθι «Όνειρα γλυκά σαν μελομακάρονα»
5.   Ειδικός Έπαινος στον Αναγνωστάκη Ιωάννη από το Τυμπάκι Κρήτης με το παραμύθι «Το λουλουδάκι, δίχως όνομα»
6.   Ειδικός Έπαινος στην Μαρανού Τάνια από την  Πάτρα με το παραμύθι «Οι τρεις Άθλοι του Δεκατρή»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ