9 Ιαν 2013

Ενώνουμε τη Δράμα - Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Δήμου Δράμας: "Ο ψεύτης …είναι ο κλέφτης της αλήθειας!


Και εσείς κ. Χαρακίδη είστε ο «κλέφτης» της αλήθειας.
           
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το ψέμα που «σερβίρατε» σε γερμανό δημοσιογράφο ότι το πολυτελέστατο γραφείο σας για το οποίο δαπανήσατε πολλές χιλιάδες Ευρώ το κληρονομήσατε από τον προκάτοχο σας;

           
Γερμανικό κανάλι επέλεξε τη Δράμα για να αναφερθεί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Το ρεπορτάζ του γερμανού δημοσιογράφου ξεκινά με την Παπαρίζου (τυχαίο;) και την εμφάνιση που έκανε η γνωστή τραγουδίστρια στην «Ονειρούπολη» λαμβάνοντας από την δημοτική αρχή ένα εξωφρενικό χρηματικό ποσόν για μισή ώρα.
           
Στο ίδιο βίντεο ο κ. Χαρακίδης υποδέχεται τον απεσταλμένο της γερμανικής τηλεόρασης στο πολυτελέστατο γραφείο του.
           
Ο δημοσιογράφος δηλώνει στο ρεπορτάζ του εντυπωσιασμένος από την χλιδή. Για να βγει από την δύσκολη θέση ο κ. Χαρακίδης τον ενημερώνει ψευδώς βέβαια, πως το ακριβοπληρωμένο γραφείο το «κληρονόμησε» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
           
Καταλαβαίνουμε απόλυτα κ. Χαρακίδη ότι οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου για το γραφείο, που ήταν αποκλειστικά δική σας επιλογή να εξοπλιστεί με τα πλέον ακριβά και εντυπωσιακά έπιπλα και το ανάλογο ντεκόρ δεν τις περιμένατε.
           
Το ψέμα που είπατε και κατέγραψε ο δημοσιογράφος πως το «χλιδάτο» γραφείο προϋπήρχε το διατυπώσατε με μεγάλη ευκολία και πείσατε τον φιλοξενούμενο σας.
           
Ο ξένος δημοσιογράφος βέβαια δεν ξέρει τι συμβαίνει στη Δράμα.
           
Οι Δραμινοί όμως γνωρίζουν.
           
Γνωρίζουν πως σε καιρούς δύσκολους εσείς κ. Χαρακίδη δεν διστάσατε να ξοδέψετε τα χρήματα των πολιτών για να περνάτε τις ώρες σας μέσα σ’ ένα γραφείο πολυτελείας.
           
Επιτρέψατε κ. Χαρακίδη στον γερμανό δημοσιογράφο να χαρακτηρίζει τη Δράμα ένα «δράμα» όπου χρήματα ξοδεύονται σε «λούσα» και «μεταξωτές κορδέλες».
           
Καταφέρατε να φέρετε στο επίκεντρο το Δήμο μας και να τον συνδέσετε με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
           
Το ψέμα και τα πανάκριβα γούστα σας βλάπτουν τον τόπο μας κ. Χαρακίδη ….αν το καταλάβατε!
Αναφέρουμε μερικά από τα σημεία του ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού:
           
Προσφωνώντας το ρεπορτάζ ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων αναφέρει πως επισκέφτηκαν τη Δράμα, μια μικρή πόλη στην Β. Ελλάδα όπου εκτυλίσσεται μια τραγωδία με όλα τα συστατικά. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και οι νέοι πολιτικοί «μπλοκάρονται». Το πώς σπαταλούν εδώ δημόσιο χρήμα είναι απίστευτο.
           
Για το γραφείο του κ. Χαρακίδη, ο ρεπόρτερ μεταφέρει την πληροφορία που έλαβε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, πως αυτό το παρέλαβε από τον προκάτοχο του.
Τέλος, ως εισαγωγικό κείμενο για το ρεπορτάζ το γερμανικό κανάλι αναφέρει τα εξής:
Μια οργισμένη μητέρα,
ένας απελπισμένος, καταχρεωμένος επιχειρηματίας και
ένας Δήμαρχος χωρίς όραμα (σχέδιο).
Η οικονομική κρίση κρατά «σφιχτά» το 2012 τη μικρή πόλη Δράμα.
           

Από το Γραφείο Τύπου