10 Ιαν 2013

Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα – στους -11 βαθμούς στο Νευροκόπι


Στην «κατάψυξη» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα! Υπό του μηδενός το θερμόμετρο στην Μακεδονία και τη Θράκη, όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν συνθήκες παγετού σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, γεγονός που έκανε επικίνδυνη την κίνηση των οδηγών κατά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.


«Βουτιά» στους -11 βαθμούς έκανε από νωρίς της Πέμπτης ο υδράργυρος στο Νευροκόπι, ενώ το θερμόμετρο «έδειξε» -9 στη Φλώρινα, -7 στην Καστοριά και την Κοζάνη. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» ο υδράργυρος έπεσε στους -5 βαθμούς. Τσουχτερό κρύο και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς στην Καβάλα και στους -4 βαθμούς στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με απόφαση των κατά τόπους δημοτικών αρχών, αργότερα επρόκειτο να ξεκινήσουν, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, τα μαθήματα στα σχολεία των Γρεβενών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου.

Την ίδια ώρα, λόγω του παγετού, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.