8 Οκτ 2012

Oι ξανθιώτες κατέστρεψαν ήδη τις δημιουργίες της Αρχιτεκτονικής στην πλατεία


Δεν άντεξαν ούτε λίγες μέρες, οι πρωτότυπες εγκαταστάσεις των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής στο κέντρο της πόλης.


Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό αστικό καθιστικό και ένα χώρο αφισοκόλλησης-κολλάζ που δημιουργήθηκαν από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής για να κοσμούν την πόλη και να αποτελούν ένα πρακτικό αποτέλεσμα της παρουσίας της Σχολής στην πόλη που τη φιλοξενεί. Πριν από δύο εβδομάδες, παρουσιάζοντας τις κατασκευές στο κοινό, ο υπεύθυνος καθηγητής του Τμήματος ανέφερε ότι με την τοποθέτησή τους στην πλατεία θα πρέπει να δοκιμαστεί και η αντοχή τους σε φυσικό χώρο.

Αυτό και έγινε τελικά, αλλά τελικά το τεστ απέτυχε καθώς μέσα σε λίγες μέρες είχε ήδη καταστραφεί το αστικό καθιστικό ενώ στα τελευταία του είναι και το χώρος των αφισών, αφού ήδη μερικά πλαίσια έχουν καταστραφεί.





Μπορεί οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί να προέρχονται από περιθωριακές ομάδες του πληθυσμού και να μην αντιπροσωπεύουν το σύνολο της πόλης, όμως είναι κομμάτι της και άρα η καταστροφή αντανακλά τους ξανθιώτες.

Οι καταστροφές ανακόπτουν κάπως την πρόθεση των φοιτητών και των καθηγητών να δημιουργήσουν μέσα στον αστικό ιστό ενώ ίσως την επόμενη φορά θα πρέπει να κατασκευάσουν μόνο ατσάλινες κατασκευές, αφού απευθύνονται σε βάνδαλους.