24 Ιουν 2012

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στο Παρανέστι


Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Δήμο Παρανεστίου, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία ωρίμανσης των έργων που είναι ενταγμένα στο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης».


Πρόκειται για έργα που αφορούν το Δήμο Παρανεστίου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5.000.000€, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου Νίκος Καγιάογλου, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκαν καθυστερήσεις στις διαδικασίες ωρίμανσης και δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη σαφείς εντολές για την επίσπευσή τους. Ο κ. Γιαννακίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι τελικοί δικαιούχοι έχουν την ευθύνη της ετοιμότητας των σχετικών προτάσεων έργων που αφορούν τον τόπο τους και πρέπει να επισπεύσουν τις όποιες διαδικασίες ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2012. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος πολλά έργα να μην καταφέρουν να ενταχθούν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το σύνολο των πόρων του ΠΕΠ και να απορροφήσουμε κάθε διαθέσιμο κονδύλι, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Αγωνιούμε γιατί οι τελικοί δικαιούχοι οφείλουν να είναι έτοιμοι να εντάξουν τα έργα που είναι απαραίτητα για τον τόπο τους.  Η σημερινή σύσκεψη, όπως και όλες όσες προηγήθηκαν, στόχο έχει να πετύχουμε αυτό το στόχο. Πρέπει να τα καταφέρουμε».