10 Μαΐ 2012

Με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αστυνομία Δράμας το παράνομο εμπόριο

Απόλυτα επιτυχημένη  είναι  η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας ιδιαίτερα στον τομέα του ελέγχου και της τήρησης των διατάξεων που σχετίζονται με το υπαίθριο εμπόριο  και τις λαϊκές αγορές. 


Πολύ δε περισσότερο μετά και από την απλοποίηση και επιτάχυνση  των  διαδικασιών που αφορούν την κατάσχεση και καταστροφή των κάθε είδους εμπορευμάτων που διακινούνται παράνομα στην αγορά. Επίσης ενισχύθηκαν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου όπως αυτές προέκυψαν από την ψήφιση των διατάξεων  του άρθρου 74 παρ. 11 του Νόμου 3982/2011.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας επέδειξε άψογο συντονισμό, σε πολλές περιπτώσεις, με την συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα γεγονός που την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις των αντίστοιχων υπηρεσιών της χώρας.  Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Δράμας έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ελέγχους  και έχει προχωρήσει σε  106 κατασχέσεις και καταστροφές εμπορευμάτων που διακινούνταν παράνομα από τις αρχές του 2011, γεγονός που προέτρεψε τους επαγγελματικούς φορείς να μας αποστείλουν συγχαρητήριες επιστολές. Ενδεικτικά τα είδη που συνήθως κατάσχονται και καταστρέφονται είναι : είδη καθαρισμού, ρολόγια, γυαλιά, αξεσουάρ, σιδερικά είδη, ηλεκτρικά είδη, καλλυντικά, φρούτα, κρασιά, είδη λαϊκής τέχνης.

Αποτέλεσμα αυτών των προγραμματισμένων δράσεων  στους τομείς του υπαίθριου εμπορίου και της Λαϊκής Αγοράς, είναι να έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο το παράνομο εμπόριο με τις γνωστές μέχρι σήμερα εκτροπές του. 



Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: 

«Προσπαθούμε αταλάντευτα με τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας να εξαλείψουμε το παρεμπόριο που στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για το επίσημο εμπόριο, βασική αιτία υποβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών και βεβαίως σε παράγοντα παραβατικότητας. Παράλληλα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συνδημότες μας ότι σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητη η συνδρομή τους. Γιατί αφενός συμβάλλουν στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την κατανάλωση τοπικών προϊόντων με όλα τα θετικά επακόλουθα και αφετέρου αποφεύγουν τα προϊόντα απομίμησης, τα οποία μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά τις περισσότερες φορές εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Η Δημοτική Αστυνομία έχοντας 24 επίσημες αρμοδιότητες και με ωράριο 16 ώρες κάθε μέρα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και με εντατικούς  καθημερινούς ελέγχους στοχεύει στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.