19 Απρ 2012

Eπίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας ΅Πολυδεύκης΅ στη Δράμα

Ο υπ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Δράμας και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, έκανε επίσκεψη σήμερα στο Κέντρο Ημέρας ΅Πολυδεύκης΅ στη Δράμα, το Οικοτροφείο ΅Αρσινόη΅ του Δήμου Προσοτσάνης και το Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο Αργυρούπολης "Αγάπανθος".

Ο κ.Αηδόνης συναντήθηκε με το προσωπικό όπου και συζητήθηκαν τα λειτουργικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς.


Ο κ. Αηδόνης μετά τις συναντήσεις δήλωσε:
 

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η δημιουργία των νέων δομών αυτόνομης διαβίωσης, όπως εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Συζητήθηκε η συνέχιση του προγράμματος  ΅βοήθεια στο σπίτι΅ στα άτομα με νοητική στέρηση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του κοινωνικού συνεταιρισμού, όπου ψυχικά ασθενείς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία για την καλλιέργεια αμπελώνων.
 Όλες οι παραπάνω, είναι δράσεις που δίνουν πνοή στους ψυχικά ασθενείς και πολλαπλασιάζουν την αποδοτικότητα της προσπάθειας των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους. Από τις συναντήσεις δεν έλλειπε και η συζήτηση για τα προβλήματα χρηματοδότησης των φορέων που, δυσκολεύει το έργο τους σε πανελλαδική κλίμακα. ΅

Από το γραφείο τύπου

Χρήστου Αηδόνη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας