27 Απρ 2012

Χρήστος Αηδόνης : Αιτούμαι την άρση της υπολειτουργίας και ένταξη του Τμήματος Οινολογίας Δράμας στο μηχανογραφικό δελτίο

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τ. υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας κ. Μητρόπουλο, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους σπουδαστές του ΤΕΙ και με αφορμή την προετοιμασία για την κατάρτιση του μηχανογραφικού δελτίου από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Μπαμπινιώτη.




Ο κ.Αηδόνης δήλωσε:


«Εδώ και λίγους μήνες και από τότε που ανακοινώθηκε η αναστολή εισαγωγής νέων φοιτητών  στο Τμήμα Οινολογίας στη Δράμα, ζητήσαμε την επανεξέταση της απόφασης. Με δεδομένο ότι το τμήμα Οινολογίας πληροί όλα τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση της λειτουργίας του, και σε συντονισμένες προσπάθειες με τον Πρόεδρο, τους καθηγητές και τους φοιτητές του ΤΕΙ, ζητάμε την άρση της αναστολής στην εισαγωγή νέων φοιτητών και την έγκριση για την εισαγωγή 100 νέων φοιτητών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η σημερινή επιστολή ενημερώνει τον νέο Υπουργό και αποτελεί ένα ακόμη μέτρο πίεσης.»


Αναλυτικά η επιστολή προς τον Υπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Κύριε Υπουργέ,


Πριν από ένα χρόνο, η αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου να αναστείλει προσωρινά την εισαγωγή νέων σπουδαστών κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2011/2012 στο Τμήμα Οινολογίας Δράμας, προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση σε ολόκληρη την κοινωνία του Νομού μας.


Η λειτουργία του Τμήματος Οινολογίας, όπως τεκμαίρεται και από τα σχετικά έγγραφα που σας διαβιβάστηκαν από την Διεύθυνση του ΤΕΙ Καβάλας (Σχετ. Αριθ.Πρωτ.1297, 25/4/12) πληροί όλα τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση της λειτουργίας του, και συνάδει με το πνεύμα της νέας μεταρρύθμισης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.


Θα ήθελα να τονίσω ότι το νεοσύστατο Μεταπτυχιακό Τμήμα του ίδιου ΤΕΙ, που έχει συσταθεί στο Τμήμα Δασοπονίας στη Δράμα, με τίτλο «Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον από φοιτητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.


Το Τμήμα Οινολογίας αποτελεί μια βασική δομή εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων της περιοχής και συνδέεται άμεσα με την τοπική αγορά, μιάς και καλείται να ανταποκριθεί στην τεράστια παραγωγική οινοποιητική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής ολόκληρης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.


Το τμήμα Οινολογίας συμβάλει και επαυξάνει ταυτοχρόνως τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές του Νομού μας και της Περιφέρειάς μας.


Με βάση την αυξανόμενη οινοποιητική δραστηριότητα στη περιοχής μας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, αδιαμφισβήτητη και δεδομένη είναι η βιωσιμότητα του Τμήματος Οινολογίας στη Δράμα.


  Κύριε Υπουργέ,


Αιτούμαι την άρση της υπολειτουργίας και ένταξη του Τμήματος Οινολογίας Δράμας στο μηχανογραφικό δελτίο για την ακαδημαϊκή περιόδου 2012/2013.


Για την ικανοποίηση του αιτήματος ένταξης του Τμήματος Οινολογίας, στον επανασχεδιασμό για τα ΤΕΙ της χώρας μας, σύσσωμη η Δραμινή κοινωνία και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε.


Με εκτίμηση


Χρήστος Αηδόνης
υπ.Βουλευτής Δράμας
 Από το γραφείο τύπου
Χρήστου Αηδόνη
υπ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας