12 Απρ 2012

Το Δραμηνός γράφεται με «ήττα» και όχι με «γιώτα»

-Το Δραμηνός γράφεται με «ήττα» και όχι με «γιώτα»

-Το Δραμηνός είναι τίτλος τιμής, όπως το «Κατακουζηνός»

Ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι γνωστό ότι διάφοροι «άσπονδοι» φίλοι μου φιλτράρουν τα πάντα, ακόμη και τα δελτία τύπου τα οποία στέλνω, αναζητώντας «λάθη» ή «παραλήψεις». 


Πρόσφατα, επειδή στα δελτία τύπου μου το «Δραμηνός» το γράφω με «ήττα» κάποιοι από άγνοια, αλλά και κάποιοι από σκοπιμότητα επιχείρησαν να με λοιδορήσουν γι’ αυτό .

Γνωστοποιώ λοιπόν προς όλους τους Δραμηνούς και τις Δραμηνές ότι σύμφωνα με Αρχαϊσμό που υιοθετήθηκε από τη συντηρητική πλειοψηφία των Φιλολόγων της χώρας μας (υπάρχουν και αντίθετες απόψεις) το «Δραμηνός» γράφεται με «ήττα» γιατί είναι τίτλος τιμής όπως το «Κατακουζηνός.

Υπενθυμίζω προς όλους τους Δραμηνούς που παρακολουθούν τα πράγματα  ότι σε συνέδρια Φιλολόγων που πραγματοποίησα όταν ήμουν Δήμαρχος, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, την παραπάνω άποψη υποστήριξαν και ο γνωστός σε όλους Δραμηνός Φιλόλογος Νάσος Βαγενάς και ο πρόσφατα εκλιπών εξαιρετικός Φιλόλογος και Δάσκαλος όλων των Δραμηνών Γρηγόρης Πεντζίκης.  Ανέπτυξαν μάλιστα τους ισχυρισμούς τους γιατί το Δραμηνός γράφεται με «ήττα». 

Υπενθυμίζω ότι και ο συγχωρεμένος εκδότης της εφημερίδας των Χρονικών της Δράμας Νίκος Σιμόπουλος, που ήταν βαθύς γνώστης της ιστορίας της Ακριτικής και Μαρτυρικής Δράμας μας, πάντοτε το Δραμηνός το έγραφε με «ήττα».  Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Από το Γραφείο Τύπου

2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

τίτλος τιμής; σαν να λέμε "κόμης";

Αφού το υποστήριξαν τόσοι πολλοί, γιατί δε μας λέει πού στηρίχτηκαν αυτές οι επιστημονικές απόψεις;

Σοφιστείες από ένα μεγάλο σοφιστή!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.