4 Απρ 2012

Ξεκίνησε η δράση των κλιμακίων ελέγχου λαθρεμπορίου και παραεμπορίου

Ξεκίνησαν τη δράση τους τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. 

Ήδη από τις πρώτες μέρες άσκησης της λειτουργίας τους τα Κλιμάκια Ελέγχου, τα οποία συνοδεύονται πάντοτε από αστυνομικούς προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης οχημάτων, προχώρησαν σε κατασχέσεις προϊόντων που είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα μας. 


Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Επισημαίνεται πως έργο των ΚΕΛΑΥΕ είναι η άσκηση τακτικού και αποτελεσματικού ελέγχου σε όλη την έκταση της ΠΕ Δράμας, με έμφαση στον οδικό άξονα που οδηγεί στη συνοριακή διάβαση της Εξοχής, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο και να περιοριστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο εμπορικός κόσμος της Δράμας, διασφαλίζοντας παράλληλα τον καλύτερο έλεγχο των προϊόντων που προσφέρονται στους δραμινούς καταναλωτές. 

Για επώνυμες καταγγελίες και οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εμπορίου της ΠΕ Δράμας στο τηλ. 2521351348, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επιπλέον μπορούν να καλούν αποκλειστικά για επώνυμες καταγγελίες στο τηλ. 2521351341 (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη) από Δευτέρα έως Σάββατο και ώρες από 15:00 έως 21:00.