13 Απρ 2012

Το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα

Το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα επί τάπητος 1η Συνάντηση για την Ελληνική Αμπελουργία Διήμερη Συνάντηση στην Αθήνα, με αντικείμενο το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα, οργανώνει Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Απριλίου 2012 ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, με διπλό στόχο: 


Την πρώτη ημέρα της Συνάντησης, θα ακουστούν απόψεις επιστημόνων για την κατάσταση του ελληνικού αμπελώνα, ενώ θα γίνουν και διαλέξεις για πρακτικά θέματα αμπελοκαλλιέργειας. Τη δεύτερη ημέρα θα ανοίξει η συζήτηση για την ανάγκη κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου για το μέλλον του αμπελώνα της χώρας, ο οποίος συνέχεια συρρικνώνεται. 

Η «1η Συνάντηση για την Ελληνική Αμπελουργία» κρίνεται σημαντική, καθότι όλοι οι αναλυτές και ειδικοί του κρασιού συμφωνούν πως το επόμενο βήμα για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού κρασιού μπορεί να γίνει μόνο με επεμβάσεις στον ίδιο τον αμπελώνα της χώρας. 

Το διήμερο θα ξεκινήσει με επιστημονική ημερίδα, θέμα της οποίας θα είναι οι σύγχρονες τάσεις στην αμπελουργία. Η διημερίδα οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και χώρος διεξαγωγής είναι η Οινότρια Γη (Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη), στο Καπανδρίτι Αττικής.


marketingweek.gr