12 Απρ 2012

Ο Δήμος Δράμας είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει με αντικειμενικότητα, διαφάνεια και συνέπεια κατά την προεκλογική περίοδο

Ο Δήμος Δράμας, λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα προεκλογικού χαρακτήρα των τελευταίων ημερών και επειδή δεν προτίθεται να εμπλακεί στις όποιες ουσιαστικές ή ανούσιες προεκλογικές σκοπιμότητες, κάνει γνωστό, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ότι αιτήματα για παραχώρηση χώρων με σκοπό την προβολή και διαφήμιση κομμάτων
 
... και υποψηφίων βουλευτών θα αντιμετωπισθούν από το Δήμο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις, όπως π.χ. η εξέτασή τους από την διακομματική επιτροπή. 
 
Καλούνται, λοιπόν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν τις σχετικές διατάξεις και να προγραμματίσουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, εφόσον θα αφορούν και στην παραχώρηση χώρων του Δήμου, σύμφωνα με αυτές. 
 
Ο Δήμος Δράμας είναι αποφασισμένος να λειτουργεί με αντικειμενικότητα, διαφάνεια και συνέπεια και δεν προτίθεται να παρακολουθεί στον πολιτικό κατήφορο όποιον με τις ενέργειές του διεκδικεί το ακαταλόγιστο. Τον καταλογισμό των ευθυνών για την πορεία της Δράμας τα τελευταία χρόνια τον κάνουν κάθε φορά οι Δραμινοί με τις επιλογές τους στις εκλογές, καταψηφίζοντας ή υπερψηφίζοντας τους κάθε φορά υποψηφίους.

Όσον αφορά το από 23-3-2012 αίτημα του  κ. Θωμά Μαργαρίτη για προεκλογική συγκέντρωση – ομιλία, αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με το πνεύμα της προηγούμενης παραγράφου και απαντήθηκε με το με Α.Π. 22641/27-3-2012 έγγραφο του Δημάρχου Δράμας. 

Θεωρούμε ότι ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ως πρώην δήμαρχος που κατά την θητεία του πραγματοποιήθηκαν εθνικές εκλογές, γνωρίζει ή τουλάχιστον μπορεί να κατανοήσει την απάντηση στο αίτημά του. 

Εξάλλου, αυτό γίνεται αντιληπτό και από την υποβολή νέας αίτησής του στις 29-3-2012, με την οποία ζητά την παραχώρηση του Α.Π.Κ. ‘Δ. ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ’ για ομιλία με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση και λαϊκή βραδιά. 

Το αίτημα αυτό, από τη στιγμή που δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα, απαντήθηκε θετικά με το με Α.Π. 23855/3-4-2012 έγγραφο του Δημάρχου. 

Κάθε άλλη ερμηνεία ή παραπληροφόρηση σχετικά με τη διαχείριση του θέματος από το Δήμο Δράμας είναι εκ του πονηρού και πιθανόν προσπαθεί να προκαταλάβει όποια θετική ή αρνητική εξέλιξη της εκδήλωσης.