8 Μαρ 2012

Απειλούν να πάρουν τα όπλα και σχηματίζουν ομάδες νυχτερινής περιπολίας!


Απειλούν ότι θα πάρουν τα όπλα (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) με σκοπό να προστατέψουν την περιουσία, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Σχημάτισαν ομάδες περιφρούρησης και περιπολούν εκ περιτροπής τις αργές βραδινές ώρες.


Ο λόγος για τους κατοίκους στην περιοχή των Φιλίππων και ειδικά στις Κρηνίδες, που περιγράφουν στην «Ε» απίστευτες καταστάσεις που τους έχουν βγάλει εκτός ορίων!

Απειλούν ότι θα πάρουν τα όπλα (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) με σκοπό να προστατέψουν την περιουσία, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Σχημάτισαν ομάδες περιφρούρησης και περιπολούν εκ περιτροπής τις αργές βραδινές ώρες.

Ο λόγος για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων και ειδικά στις Κρηνίδες, που περιγράφουν στην «Ε» απίστευτες καταστάσεις τις οποίες ζουν εδώ και καιρό με αποκορύφωμα τις τελευταίες εβδομάδες, που σημειώθηκε μια ακόμη σειρά διαρρήξεων σε σπίτια του οικισμού.

Περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, είναι διαρκή τα παράπονα για την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Το θέμα έχει τεθεί πολλάκις και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπομνήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για ενίσχυση της δύναμης στον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων και αύξηση των περιπολιών, ακόμη και από την ομάδα ΔΙΑΣ, έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα από ομάδες κατοίκων.

Διπλές περιπολίες, αλλά…

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μάκης Κοσκερίδης δηλώνει ότι καθημερινά υπάρχει έντονη παρουσία με διπλές περιπολίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως τις ώρες που έχει εντοπιστεί η δράση συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων, από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ. Θεωρεί μάλιστα πως η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους της περιοχής έχει αποτρέψει τους διαρρήκτες αυτούς από το να χτυπήσουν σπίτια εκεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο και, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν εμφανιστεί σε χωριά της Δράμας, κάτι που εκτιμά ότι αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αναπτύσσονται στην Καβάλα.

Αυτά όμως δεν φαίνεται να πείθουν τους κατοίκους που λένε ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ και δεν διατίθενται να παραμένουν εκτεθειμένοι στις σπείρες διαρρηκτών που εφορμούν από καιρό σε καιρό με στόχο την περιουσία τους. Έτσι έχουν σχηματίσει ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές τους και ανέλαβαν το έργο της αστυνομίας ήτοι, περιπολίες τις αργές βραδινές ώρες προκειμένου να εντοπίσουν και αν χρειαστεί ακόμη και να καταδιώξουν τους υπόπτους!

Αν και δεν το λένε «ανοιχτά», ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι σε τέτοιες καταστάσεις κανείς δεν πηγαίνει άοπλος και με δεδομένο ότι σχεδόν κάθε σπίτι στα χωριά διαθέτει κι από ένα κυνηγετικό όπλο, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει πολύ…

Το Octavia, το Leon και ο πονοκέφαλος της ΕΛ.ΑΣ.

«Κοινός παρονομαστής» στις περισσότερες των περιπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή των Κρηνίδων φαίνεται να είναι δύο τουλάχιστον οχήματα ένα λευκό Octavia και ένα σκούρου γκρι χρώματος Seat Leon μεγάλου κυβισμού και τα δύο. Το λευκό αυτοκίνητο εθεάθη ξανά μόλις την περασμένη Κυριακή.

Την Δευτέρα εντοπίστηκε ένα τρίτο όχημα οι επιβάτες του οποίου επιχείρησαν να κλέψουν πινακίδες από σταθμευμένο ΙΧ στον οικισμό και φαίνεται πως το έχουν κάνει ξανά, αφού έχουν εμφανιστεί σε όμορους νομούς με τις κλεμμένες από την Καβάλα πινακίδες.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία καταδεικνύουν μέλη μιας τουλάχιστον σπείρας διαρρηκτών που μετακινούνται με τα συγκεκριμένα οχήματα στην περιοχή μας, όμως η στρόφιγγα των πληροφοριών από την πλευρά της αστυνομίας είναι ερμητικά κλειστή όσον αφορά στη δράση τους, για λόγους που έχουν να κάνουν αυστηρά με την διαδικασία της προανάκρισης.

Φαίνεται όμως πως οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες οι οποίοι έχουν βγάλει εκτός ορίων τους κατοίκους των Κρηνίδων, είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλος για την αστυνομία της Καβάλας εδώ και αρκετούς μήνες.

Πληροφορίες που έρχονται από καιρό σε καιρό δείχνουν ότι, οι επιβαίνοντες στα συγκεκριμένα οχήματα έχουν εμπλακεί σε καταστάσεις καταδίωξης πολλές φορές και μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνες στο οδικό δίκτυο γύρω από τους Φιλίππους και ως τον Άγιο Σίλα, εισερχόμενοι στο αντίθετο ρεύμα και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες άνω των 150 χιλιομέτρων!

Όλα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά για τη σύλληψή τους τόσο για λόγους ασφάλειας των υπόλοιπων οδηγών που θα βρεθούν στο δρόμο τους, όσο και έλλειψης κατάλληλων μέσων από την πλευρά της αστυνομίας, οχημάτων δηλαδή που να επιτρέπουν ένα τέτοιο ξέφρενο κυνηγητό…

Βασιλική ΛΙΟΤΑΚΗ