9 Μαρ 2012

Χαρά Κεφαλίδου : Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας

Απάντηση Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλευτή Χαρά Κεφαλίδου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Δράμας

Κοινωνική αναστάτωση και σύγχυση προκάλεσαν στους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου της πόλης μας αλλά και σε όλη την κοινωνία της Δράμας οι ανυπόστατες φήμες και δηλώσεις έγιναν σήμερα για δήθεν κατάργησή του.


Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου μετά από επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με την ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε: Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας.

Το σχέδιο του Υπουργείου αφορά τη συγχώνευση των ανενεργών και υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας, ώστε να καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους ενόψει της αύξησης της καθ’ ύλη αρμοδιότητάς τους.

Όπως έχω ήδη ενημερώσει με παλαιότερο δελτίο τύπου (7.12.2011), για τη συγχώνευση ή μη κάποιου Ειρηνοδικείου με κάποιο άλλο  θα ληφθούν υπόψη, πέραν του αριθμού των υποθέσεων που καλείται να διεκπεραιώσει και άλλα κριτήρια όπως π.χ. οι ιδιαιτερότητες της περιοχής που εδρεύει ( Ειρηνοδικείο Νευροκοπίου).

Σε ό,τι αφορά τις οργανικές θέσεις των υπηρετούντων στα υπό συγχώνευση Ειρηνοδικεία (Ειρηνοδίκες, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Επιμελητές κ.λ.π.) καμία θέση δεν καταργείται.
Μεταφέρονται και θα στελεχώσουν τα νέα Ειρηνοδικεία για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.