15 Μαρ 2012

Ερώτηση Χαράς Κεφαλίδου για την πτέρυγα Ψυχιατρικής Κλινικής

Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας ζητώντας άμεση και πλήρη ενημέρωση για τους λόγους που δεν έχει γίνει η δημοπράτηση της πτέρυγας Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας  και η ίδρυση και λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, όπως είχε εξαγγελθεί πριν ένα χρόνο.


Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η κα Κεφαλίδου, πριν ένα χρόνο αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Υγειάς & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ότι προχωρά άμεσα σε δημοπράτηση για να αναγερθεί πτέρυγα Ψυχιατρικής στο ΓΕΝ. Δράμας και ταυτόχρονα πως υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για ίδρυση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Επειδή στην παρούσα συγκυρία οι εξαγγελίες έργων με μη σαφή δυνατότητα υλοποίησης μόνο απογοήτευση δημιουργούν στους πολίτες, καλείται ο κ. Υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή, εάν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου για το 2012 η ίδρυση και λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο  ΓΕΝ. Δράμας καθώς και χρηματοδότηση για την απόκτηση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης της Βουλευτού:

          Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Αθήνα, 13/3/2012
ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα :Ίδρυση και λειτουργία Πτέρυγας Ψυχιατρικής Νοσοκομείου Δράμας και Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι από τις βασικές υποχρεώσεις κάθε κράτους προς τους πολίτες τους. Ο Νομός Δράμας στερείται δυστυχώς τις απαραίτητες υποδομές που εγγυώνται την παροχή ολοκληρωμένων δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Πριν ένα χρόνο αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Υγειάς & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ότι προχωρά άμεσα σε δημοπράτηση για να αναγερθεί πτέρυγα Ψυχιατρικής στο Γενικό  Νοσοκομείο Δράμας και ταυτόχρονα πως έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για ίδρυση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει καν ξεκινήσει, όταν παρόμοια έργα σε άλλους Νομούς με λιγότερα προβλήματα έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Επειδή τόσο η ίδρυση και η λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Δράμας όσο και η απόκτηση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας έχουν την έννοια των δεσμεύσεων του Υπουργείου σας για το Νομό μας.

Επειδή στην παρούσα συγκυρία οι εξαγγελίες έργων με μη σαφή δυνατότητα υλοποίησης μόνο απογοήτευση δημιουργούν στους πολίτες.
                                                           
Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι

Ο κύριος Υπουργός και καλείται να ενημερώσει τη Βουλή :

Είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για το 2012 η ίδρυση και λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο  Γενικό Νοσοκομείο Δράμας καθώς και χρηματοδότηση για την απόκτηση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας;

Αν ναι σε ποιο κωδικό, ποιο το ακριβές ποσό του προϋπολογισμού και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η υλοποίησή τους;

Αν όχι γιατί υπήρξε αυτή η λάθος ενημέρωση και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει στο προγραμματισμό του Υπουργείου για το τρέχον έτος έργο που θα βοηθούσε στην κάλυψη των αναγκών του Νομού Δράμας για δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη;


Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ