19 Μαρ 2012

Άννα Μαρία Νταϊλάκη : Στη μήτρα του παλιού γεννιέται το καινούργιο

Η κυρία Άννα Μαρία Νταϊλάκη παρεβρέθηκε στην εξαιρετική εκδήλωση- βιβλιοπαρουσίαση  του βιβλίου του Κώστα Νίγδελη, στα Λιμνά της Καππαδοκίας, που διοργάνωσε  ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος  Καλαμπακίου.

Μετά την εκδήλωση, η κ. Νταϊλάκη δήλωσε:


«Όσοι βρεθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε μνήμες και τόπους που πάντα φέρουμε μέσα μας.  

Η μοναδική παρουσίαση, τόσο από τον ίδιο το συγγραφέα του βιβλίου, Κώστα Νίγδελη, όσο και από τους φιλολόγους Κυράνθη Στράντζαλη και Γιάννη Ελευθεριάδη, αλλά και η βιωματική συμμετοχή, μέσα από τους ήχους και τους χορούς του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου, σε όσα το βιβλίο μας μεταφέρει, μας ταξίδεψαν, πρώτη θέση, στα Λιμνά της Καππαδοκίας.

Στη μήτρα του παλιού γεννιέται το καινούργιο. Η ιστορική γνώση και η ιστορική συνείδηση είναι τα βασικά στοιχεία για σταθερή πορεία στο παρόν και το μέλλον. 

Η βουτιά στη θάλασσα της παράδοσης μας λυτρώνει και μας εξαγνίζει ώστε να συνεχίζουμε με καθαρή ματιά και σιγουριά για τα βήματά μας. 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου, ο οποίος  μας έχει, επανειλημμένως, κάνει κοινωνούς της ίδιας της ζωντανής ιστορίας του τόπου μας,  μέσω  ενός έργου, συνεπέστατου στις επιταγές της παράδοσης αλλά μέσα από πρίσμα σύγχρονο και επίκαιρο.»