17 Φεβ 2012

ΣΕΚΑΠ : Πουλήθηκε στον Bomidalla αλλά...


Σήμερα Παρασκευή η ΑΤΕ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται απόλυτα την κυβέρνηση, όμως η διαδικασία της πώλησης του 50,36% στον Ινδικό Οίκο Bomidalla δεν ολοκληρώνεται με την παραχώρηση του πακέτου.


Η πίεση πλέον ασκείται προς την πλευρά της ΣΕΚΕ. Και αυτό γιατί με βάση τη συμφωνία για την πώληση της ΣΕΚΑΠ στον ινδό μεγιστάνα, η διαδικασία ολοκληρώνεται, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που η ΣΕΚΕ δεν συναινέσει στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί και, ουσιαστικά, η πώληση θα "τιναχτεί στον αέρα". Το ύψος της οικονομικής προσφοράς με την οποία κατακυρώθηκε το ποσοστό της πώλησης δεν έχει γίνει γνωστό.

Έτσι, ουσιαστικά, η πώληση ολοκληρώνεται κατά το ήμισυ και όλα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις της ΣΕΚΕ με τον επενδυτή και τις εγγυήσεις που ζητά η Συνεταιριστική εταιρία για το πλάνο ανάπτυξης, τις θέσεις εργασίας και άλλα ζητήματα. Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι παράγοντες της ΣΕΚΕ, οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και θα διεξαχθούν υπό πίεση.

Από την πλευρά των εργαζομένων εκφράζεται συγκρατημένη ικανοποίηση για τις εξελίξεις και αναμένουν την τελική κατάληξη και της διαδικασίας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου για να καταθέσουν την άποψή τους.