21 Φεβ 2012

Καβάλα : Στην κουζίνα της γιαγιάς



Παλιές ξεχασμένες πρακτικές με τις οποίες τα νοικοκυριά πριν πολλά χρόνια είχαν την δική τους οικονομική αυτάρκεια θυμίζουν τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στο Οικολογικό Στέκι Καβάλας.


Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας και μέλος των Οικολόγων Πρασίνων Γιώργος Πασχαλίδης η κίνηση αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την σημερινή οικονομική συγκυρία να επιστρέψουν σε παλιές συνήθειες της καθημερινότητας σώζοντας έτσι πολλά χρήματα.

"Την εποχή των γονιών και των γιαγιάδων μας κανείς δεν σκεφτόταν πως για να φάει μαρμελάδα πρέπει να αγοράσει κάποιο έτοιμο προϊόν, μάλιστα από αυτά που εισάγονται από το εξωτερικό, ο καθένας έφτιαχνε τα δικά του οικιακά προϊόντα όπως γλυκά, ζυμαρικά ακόμη και μη φαγώσιμα όπως είδη καθημερινής ανάγκης που είναι το σαπούνι κι εμείς όλα αυτά τα μαθαίνουμε ξανά βοηθώντας έτσι τον οικιακό μας προϋπολογισμό" ανέφερε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Σύνταξη: Αμαλία Γαρυφαλλίδου

Μαρία Νικολάου

Ert.gr