21 Δεκ 2011

Δράμα: Συναισθήματα, χρώματα και απίστευτες οπτικές παραστάσεις κάνουν την Ονειρούπολη ανεπανάληπτη...(φωτο)

Την Δευτέρα 19/12/11 τα αστέρια έμειναν εκεί στη θέση τους για να υποδεχθούν τη Βανέσα Αδαμοπούλου, που ανέβηκε στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης στις 8.00 το βράδυ, παρακινώντας μας να ακολουθήσουμε... το ρυθμό μιας βροχερής αλλά υπέροχης νύχτας, λίγες μέρες πριν ξημερώσει Χριστούγεννα...


Το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε του θεατές να απολαύσουν μία μαγευτική μουσική βραδιά με ακούσματα από την διεθνή και Ελληνική μουσική σκηνή.

Η Βανέσα δήλωσε μαγεμένη από την Ονειρούπολη αλλά και η ίδια μάγεψε τους Ονειρουπολίτες με την μουσική της. Μαζί της μπήκαν σε μουσικό ρυθμό τα ξωτικά και οι νεράιδες της παραμυθένιας πολιτείας.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό άφησε και αυτό το βράδυ τις καλύτερες εντυπώσεις. Απέδειξε ότι δεν είναι όνειρο μόνο για παιδιά αλλά και για τους μεγαλύτερους. Σίγουρα το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς αυτές τις ημέρες περνώντας ένα μαγευτικό ταξίδι με εκατοντάδες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και φιγούρες. Αλλά και γιορτινά αστέρια...!

Τρίτη 20/12/11



Όταν η ανάγκη για έκφραση γίνεται τέχνη τότε το πινέλο του ζωγράφου κάνει κυριολεκτικά θαύματα και ιδιαίτερα σε ένα μαγικό χώρο όπως αυτός της Ονειρούπολης. Το θέμα... «Η Εικόνα της Γεννήσεως» ...η τεχνοτροπία Βυζαντινή... σε αυτή την διαδρομή μας οδήγησε Ζωγραφίζοντας και μας έμαθε τους λόγους ο Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής στο χώρο της Ονειρούπολης στις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης.

Λίγο αργότερα…


 
«Οι ευχές... μας ταξίδεψαν». Ο Σύλλογος γονέων του 13ου Δημοτικού σχολείου Δράμας μαζί με τους μαθητές του, ένωσαν και έστειλαν τις ευχές τους ψηλά στον ουρανό, με τα αιωρούμενα φαναράκια. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δημιούργησαν γονείς και παιδιά, στην κεντρική πλατεία της Δράμας.


Την ίδια ημέρα στις 20.30 συνεπήρε με Χριστουγεννιάτικα ακούσματα η Συναυλία ορχήστρας και χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας στο χώρο του Ωδείου.



Το πρωί της Τρίτης μαθητές Δημοτικών σχολείων από την Προσοτσάνη, το Παγγαίο, το Ελαιοχώρι Καβάλας, την Κατερίνη και από αλλού. Έκαναν μία υπέροχη ψυχαγωγική διαδρομή στην Ονειρούπολη. Ο Αη Βασίλης τους χάρισε το πιο ζεστό του χαμόγελο και άκουσε με προσοχή τις Χριστουγεννιάτικες επιθυμίες τους. Τους έγραψε στα τεράστια βιβλία του, για να τους θυμηθεί την πρωτοχρονιά γιατί με τόσες χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από την Ονειρούπολη δύσκολα θα είναι στην ώρα του σε αυτές τις γιορτές …Στην Ονειρούπολη όμως βρέθηκαν και τα μέλη του ΚΑΠΗ που έφθασαν  στο χωριό του Αη Βασίλη με το μαγικό τρενάκι της Ονειρούπολης.  Εκεί ξαναέγιναν όλοι παιδιά παίζοντας στο καρουζέλ και στα παιχνίδια της μαγικής πολιτείας...





Drama-tika.blogspot.com, Τα Νέα της Ονειρούπολης Δράμας 2011 - 2012