Μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της περιοχής, οδηγείται οριστικά – όπως δείχνουν τα πράγματα- σε κλείσιμο.
Η Diana που λειτούργησε στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες, φαίνεται να οδηγείται οριστικά σε διακοπή της λειτουργίας της. Η Χαρτοποιία Θράκης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ στη αρχή του χρόνου είχε διακόψει για λίγες μέρες της λειτουργία της, λόγω έλλειψη πρώτων υλών. Τον Ιούνιο υπήρξε διακοπή της παροχής ρεύματος, που επανήλθε μετά από παρεμβάσεις.
Τελικά, όπως μαρτυρούν και δημοσιεύματα που υπήρξαν, αρχικά από την εφημερίδα Xanthinews και, πρόσφατα, της εφημερίδας «Εμπρός», η απόφαση (Drama-tika.blogspot.com) για διακοπή φαίνεται να είναι οριστική και οδηγεί στην ανεργία περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, πρόσφατα σε εργαζόμενους μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Πάνος Ζερίτης, ο οποίος ανέφερε ότι η Χαρτοποιία έχει να παίρνει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, από επιστροφή φόρων και επιδότηση 12 %, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα οικονομικά της εταιρίας.
Χωρίς ρεύμα και άεριο;
Ήδη τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρεται πια, έχει διακοπεί το ρεύμα καθώς και παροχή αερίου στην επιχείρηση, γεγονός που έχει παύσει κάθε παραγωγική (Drama-tika.blogspot.com) δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε διαθεσιμότητα και το μέλλον της εταιρίας είναι μάλλον σκοτεινό. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενώ η επιχείρηση δεν διαθέτει Σωματείο Εργαζομένων.
Ποια είναι η Diana
Η Χαρτοποιία Θράκης Diana, ιδρύθηκε το 1980 στα Μάγγανα, εκμεταλλευόμενη το Ν. 289/76 και λειτουργεί απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στην Ξάνθη και 200 συνολικά στη χώρα. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χάρτου (Drama-tika.blogspot.com) στην Ελλάδα, κατέχοντας περίπου το 20% της εγχώριας αγοράς ενώ στα Μάγγανα δραστηριοποιείται και στην παραγωγή πολυαιθυλενίου. Η Diana δεν είναι η μοναδική εταιρία του ομίλου καθώς το Γκρουπ Zερίτη διαθέτει άλλες εταιρίες και εργοστάσια σε άλλες χώρες όπως Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αίγυπτο. Εξάγει στη Δυτική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Πηγή:xanthipress
Drama-tika.blogspot.com
0 ΣΧΟΛΙΑ:
Δημοσίευση σχολίου