23 Νοε 2011

Ξεκούραση στη Δόξα Δράμας -συνέντευξη Μπριλλάκη

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το κυριακάτικο (27/11) παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά θα μπει την Τετάρτη (23/11) η Δόξας Δράμας. Οι «Μαυραετοί» είχαν ρεπό την Τρίτη και πλέον αρχίζουν τη δουλειά. (drama-tika.blogspot.com)

Ο τεχνικός της ομάδας, Απόστολος Χαραλαμπίδης, θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά την αναμέτρηση των Βοιωτών με την ΑΕΚ την Τετάρτη έτσι ώστε να αποκτήσει σαφή άποψη για την αξία τους. Όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα, ο Ψυχογιός είναι νοκ άουτ λόγω του τραυματισμού του στην ωμοπλάτη, ενώ θα επιστρέψει ο Κάπελ από την τιμωρία του.
 ................................................................................................................................
Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, η Δόξα Δράμας επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια και το πρώτο της παιχνίδι -κόντρα στον Πανιώνιο- έληξε ισόπαλο.
Ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, ο Χάρης Μπριλλάκης, μίλησε στο Contra.gr για το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του μοναδική στιγμή, που δεν ήταν άλλη από την πρώτη του συμμετοχή στη Super League.
Χάρη, μετά από 16 χρόνια η Δόξα Δράμας, επέστρεψε στη Super League. Τι κλίμα επικρατούσε πριν το ματς με τον Πανιώνιο;

"Το κλίμα όλο αυτόν τον καιρό θα το χαρακτήριζα ενθουσιώδες. Τόσο από τη δική μας μεριά, όσο και από των φιλάθλων μας. Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, οι φίλαθλοι βλέπουν την ομάδα τους ψηλά και μία ολόκληρη πόλη ζούσε σε αυτούς τους ρυθμούς. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι για την πρεμιέρα και νομίζω πως ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Αν και μας κούρασε όλη η κατάσταση μέχρι να παίξουμε, στο τέλος μένει η ικανοποίηση".

Δεν υπήρχε κούραση με τόσες προπονήσεις όλους αυτούς τους μήνες;
"Θεωρώ ότι έγινε σωστή διαχείριση του χρόνου και των προπονήσεων. Όλο το τεχνικό τι φρόντισε να μην υπάρξει κόπωση και για το λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα ρίξαμε λίγο τις στροφές μας. Έγινε σωστή και προσεγμένη δουλειά για να μην... καούμε τόσο καιρό μόνο με προπονήσεις και φιλικά".

Ήρθες στην ομάδα τον Σεπτέμβριο, χωρίς να ξέρει που θα αγωνίζεστε. Όλα όσα περάσατε μέχρι τελικά να επισημοποιηθεί η παρουσία σας στα μεγάλα σαλόνια, πως τα έζησες;
"Αρχικά θα ήθελα να σου πω πως είτε η ομάδα έπαιζε στη Super League, είτε έπαιζε στη Football League, εγώ ήθελα να έρθω στη Δόξα. Η αβεβαιότητα που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα, για την κατηγορία στην οποία θα παίξουμε, μας κούρασε πολύ. Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα των ομάδων, δεν βοήθησαν κανέναν παίκτη και το καλοκαίρι ήταν πολύ άσχημο".

Να υποθέσω ότι ήταν από τα πιο επεισοδιακά καλοκαίρια της καριέρας σου;
"Νομίζω πως ήταν το χειρότερο καλοκαίρι μου".

Αυτή είναι η πρώτη σου συμμετοχή στη Super League. Πώς ένιωσες;
"Η χαρά μου ήταν τεράστια Μπορεί να άργησα να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου, ωστόσο το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Ένιωσα απίστευτη χαρά και το μόνο που ήθελα ήταν να παίξω μπάλα. Το επίπεδο, η οργάνωση, η δημοσιότητα, τα γήπεδα. Όλα είναι τόσο διαφορετικά στη Super League, από ότι στις άλλες κατηγορίες. Μόνο αν παίξει στη μεγάλη κατηγορία μπορεί να καταλάβει κάποιος πως ένιωσα. Ας μην κρυβόμαστε. Αυτό είναι το όνειρο κάθε παίκτη".

Πώς σχολιάζεις μέχρι τώρα το πρωτάθλημα, βλέποντας απ' έξω τις εννιά πρώτες αγωνιστικές;
"Σίγουρα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Αν και πάλι φαίνεται πως θα ξεχωρίσουν οι δύο αιώνιοι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ωστόσο βλέπουμε και άλλες ομάδες να κάνουν φέτος μία αξιοπρόσεκτη προσπάθεια. Οι εννιά πρώτες αγωνιστικές ήταν... ελλιπείς, ωστόσο είχαμε καλό θέαμα. 
Αυτό που είδα και με στεναχώρησε, είναι πως φέτος βγήκαν στο φως της δημοσιότητας πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, από ομάδες που παλαιότερα δεν είχαν. Ή τουλάχιστον δεν μαθαίναμε ότι είχαν".   

Υπάρχουν ομάδες ή παίκτες που να έχεις ξεχωρίσει;
"Ο Ατρόμητος είναι σίγουρα ευχάριστη έκπληξη. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ φαίνεται πως πάλι θα πάρουν τις τρεις πρώτες θέσεις, ωστόσο φέτος θα δυσκολευτούν. Με ευχαρίστησε πολύ το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά είδα να καλούνται την Εθνική παίκτες, από ομάδες όπως ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος. Παλιά θυμάμαι η εθνική καταρτιζόταν από παίκτες μόνο του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Τώρα σε ό,τι αφορά παίκτες, ο Λέτο κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό.
Ο Τζιμπούρ δίνει το δικό του χρώμα στον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Γκαρσία, νομίζω ότι είναι μισή ομάδα".

Το ρόστερ της Δόξας, φτιάχτηκε πολύ γρήγορα. Θεωρείς ότι έχει τι προδιαγραφές που απαιτούνται για τη Super League;
"Αυτό που πιστεύω είναι πως από τη στιγμή που έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να παίξουμε στη Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από τα πόδια μας, για να δικαιώσουμε τους ανθρώπους της ομάδας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα και διψάμε για ποδόσφαιρο. Αν και το πρώτο μας παιχνίδι δεν είναι κριτήριο για ασφαλή συμπεράσματα, θεωρώ πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε.
Το αν πληρούμε τις προδιαγραφές, θα φανεί. Αν χρειαστούμε αλλαγές τον Ιανουάριο, αυτό είναι κάτι που το ξέρει η διοίκηση και ο προπονητής. Εμείς πάντως απ τη μεριά μας θα είμαστε αυτοί που πρέπει και θα κάνουμε ότι πρέπει". 

Πλέον ξεκινήσατε στο πρωτάθλημα. Τι να περιμένουμε από δω και πέρα από την ομάδα αλλά και από εσένα προσωπικά;
"Εγώ προσωπικά θα δίνω κάθε μέρα το 100% των δυνατοτήτων μου και θα προσπαθώ για να πετύχουν οι στόχοι της ομάδα. Για την ομάδα, το μόνο που θα πω είναι πως όλοι μας θα παλεύουμε κάθε ματς μέχρι το τέλος. Η Δόξα είναι μία καινούργια ομάδα και θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να βρούμε την αγωνιστική ταυτότητα που αρμόζει στη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχει όμως διάθεση και υπομονή από όλους. 
Με τον καιρό θα βρίσκουμε τα πατήματά μας και θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Με σοβαρότητα και πειθαρχεία θα βγει το δύσκολο πρόγραμμα που μας περιμένει. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από όλα αυτά. Μόνο κέρδος θα έχουμε φέτος".

Θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για τον Θανάση Σάμιο και την παρουσία του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον πάγκο της ομάδας.
"Για τον κύριο Σάμιο, το μόνο που θα πω είναι πως πρόκειται για έναν πολύ φερέγγυο άνθρωπο, που το καλοκαίρι έτρεξε πολύ για να βοηθήσει την ομάδα και για να είμαστε τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Ότι χρειαζόμαστε μας το προσφέρει και έχει έμπιστους συνεργάτες στη Δράμα, όπως τον κύριο Κασδοβασίλη, που ανά πάσα στιγμή είναι στο πλευρό μας. Σε ότι αφορά τον προπονητή μας, πρόκειται για έναν νεαρό τεχνικό, που διψάει για δουλειά. Έχει όνειρα και φιλοδοξίες.
Βρέθηκε ξαφνικά στη Σούπερ Λίγκα, όμως όλοι από κάπου ξεκινάμε. Είναι η ευκαιρία του, όπως άλλωστε και για όλους εμάς. Πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι".

Αν και κόντρα στον Πανιώνιο παίζατε εντός έδρας, αγωνιστήκατε στο Καυτανζόγλειο...
"Το γηπεδικό, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Ελπίζω να γυρίσουμε γρήγορα στην φυσική μας έδρα. Τότε όλα θα είναι διαφορετικά. Θα έχουμε περισσότερο κόσμο και θα παίζουμε μέσα στην πόλη μας".


Nέα και Ειδήσεις της Δοξας Δράμας, drama-tika.blogspot.com
Πηγη: onsports.gr, contra.gr