23 Νοε 2011

3 νέοι ΣΕΑ στην Εγνατία οδό στα τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Οκτώ νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) δρομολόγησε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», προσπαθώντας να συμπληρώσει τον προβλεπόμενο αριθμό των 24 - 26 σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου.
Σήμερα, λειτουργούν μόνο δύο, όμως υπάρχει ανάδοχος για άλλα τρία ζεύγη σταθμών, δύο εκ των οποίων στο Σώστη Ροδόπης και το Αρδάνιο Έβρου.



Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και εντεταλμένο σύμβουλο της εταιρίας, Γιάννη Τσακλίδη, τα έργα υποδομής στους ΣΕΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και να αρχίσουν να λειτουργούν σε μια πρώτη μορφή (για τον εφοδιασμό με καύσιμα).

Άλλωστε, αυτό γίνεται με όλους τους σύγχρονους ΣΕΑ. Πρώτα λειτουργεί το πρατήριο υγρών καυσίμων και ακολούθως συμπληρώνεται με τις επιχειρήσεις της κοινοπραξίας που το αναλαμβάνει, ώστε να λειτουργήσει ο ΣΕΑ και ως χώρος ξεκούρασης, εστίασης, αναψυχής κ.λπ.

Οι διαγωνισμοί για τους επόμενους οκτώ ΣΕΑ, ένας εκ των οποίων στην Καρβάλη Καβάλας (αριστερός κλάδος) έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τη 12η Δεκεμβρίου 2011.

Σε είκοσι μέρες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προσφορές για την ανάπτυξη, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση. 

Πηγή: inpost.gr