25 Νοε 2011

Εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου.


Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2011.

Ώρα 10:30 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας, κ.κ. Παύλου.

Ώρα 11:30 Μετάβαση στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης, στο Δημοτικό Κήπο

- Έναρξη τελετής.

- Επιμνημόσυνη δέηση.

-Ομιλία για το πνεύμα και τα μηνύματα της Εθνικής Αντίστασης από το Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κ. Αλκιβιάδη Σαλπιγκτή.

- Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιεριφερειάρχη Δράμας,  τους Βουλευτές, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, το Δήμαρχο Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, την Ένωση Απόστρατων Αστυνομικών, το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, το Σύνδεσμο Πολεμιστών Τραυματιών, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων.

-Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης.

- Εθνικός Ύμνος.

-Λήξη τελετής.

  Στις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν :

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Παύλος, οι Βουλευτές του Νομού Δράμας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, o Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, πρώην Υπουργοί Πολιτικών και Υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών περιόδων, 

ο Αστυνομικός Δ/ντής Δράμας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, o Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρωτοδίκες, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ειρηνοδίκες, Πταισματοδίκες κατά ιεραρχική τάξη, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Βουλευτές, πρώην Νομάρχες, πρώην πρόεδροι Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων, πρώην Νομαρχιακοί, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι Δ/ντες και 

Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Δράμας, οι Διοικητές και Πρόεδροι Δ.Σ. Οργανισμών και Ιδρυμάτων, οι Δ/ντές Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Νομού Δράμας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., οι Εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, οι Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., 

οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή κατά ιεραρχική τάξη, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι των Αναπηρικών - Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και των Ενώσεων Εθνικής Αντίστασης, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών με στολή, οι Εκπρόσωποι του Τύπου, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και 

οι Πρόεδροι των Εργατικών και Υπαλληλικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Πολιτιστικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.
Τα σχετικά με τη διάθεση της φιλαρμονικής και το σημαιοστολισμό ο Δήμος Δράμας.
Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Μαρίνο Παπαδόπουλο, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στα τηλέφωνα 2521351341-2.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Γιάννης Ξανθόπουλος