25 Νοε 2011

Διαγωνισμός για τον ζεόλιθο στην Ορεστιάδα


Την προκήρυξη Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεόλιθου Πετρωτών του δήμου Ορεστιάδας, ζητά με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, Θύμιο Σώκο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.


Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο είχε δοθεί τον περασμένο Μάιο με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία, ωστόσο, η σύμβαση που είχε υπογραφεί ακυρώθηκε μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την ομόφωνη θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος, να προχωρήσει με διεθνή διαγωνισμό η διαδικασία εκμίσθωσης του συγκεκριμένου λατομικού χώρου, 160 στρεμμάτων.

Η επένδυση, που εκτιμάται ότι θα φτάσει σταδιακά στο ποσό των 40 εκ. ευρώ,  κρίνεται ως μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς το συγκεκριμένο κοίτασμα ζεόλιθου, που θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, υπολογίζεται πως έχει απόθεμα 100 εκατ. τόνων. Η παραγωγή του λατομείου σε πλήρη ανάπτυξη, θα καλύψει τις εγχώριες ανάγκες, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα και για εξαγωγική δραστηριότητα σε τρίτες χώρες.   


Πηγή:agronews

Drama-tika.blogspot.com, Ειδήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ