13 Νοε 2011

Πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

"Επιτέλους, μετά από 10 χρόνια, ο επενδυτής παρουσίασε λεπτομερή και βελτιωμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων." Στη δήλωση αυτή προέβη η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, Νόνα Καρατζόβα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, αναφερόμενη στην πορεία υλοποίησης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. 


Τα παραπάνω μεταδίδει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία και προσθέτει, “παρά το γεγονός ότι η μελέτη είχε πολλές παραλείψεις και μειονεκτήματα, η ίδια δίνει αντικειμενική βάση για τις δημόσιες συζητήσεις και τη λήψη της σχετικής απόφασης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, είπε η κα Καρατζόβα.

Ως υπερβολικές χαρακτήρισε η Νόνα Καρατζόβα τις ανησυχίες για την τεχνολογία εξόρυξης φυσικού αερίου από σχιστόλιθο, αναφερόμενη στο ευρέως συζητούμενο θέμα αυτό. Προς το παρόν επί τάπητος είναι μόνο προθέσεις για μελέτες για το αν υπάρχουν κοιτάσματα τέτοιου αερίου στη χώρα, διευκρίνισε η ίδια. 

«Είμαι πεπεισμένη πως μια απαγόρευση, χωρίς να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, δεν πρέπει να υπάρχει», είπε η Νόνα Καρατζόβα, και ταυτόχρονα επεσήμανε ότι τώρα δεν υπάρχουν άδειες για παρόμοιες έρευνες στη χώρα.

xronos.gr