24 Νοε 2011

Χαρά Κεφαλίδου : Ένταξη των Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα


Ένταξη των Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)

Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου μετά από συνεργασία που είχε με το Προεδρείο του Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας ξεκίνησε ένα κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου οι απασχολούμενοι στην υλοτομία να παραμείνουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Αναγνωρίζοντας το νόμιμο, εύλογο και δίκαιο αίτημα των Υλοτόμων του Νομού μας και κατανοώντας πλήρως την εύλογη αγωνία τους, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο τους είχε ενημερώσει ότι το αίτημα τους έγινε κατ ’ αρχήν αποδεκτό από την αρμόδια επιτροπή,  που συστάθηκε προκειμένου να εξετάσει και να προτείνει ποιές κατηγορίες επαγγελμάτων θα παραμείνουν ή θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στην εισηγητική έκθεση της επιτροπής που παραδόθηκε στον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη και γνωστοποιήθηκε στη Βουλευτή, παρέμεναν στην κατηγορία των ΒΑΕ οι απασχολούμενοι σε εργασίες υλοτόμησης, μετατόπισης και φόρτωσης δασικών προϊόντων.

Τώρα, με βάσει την προσωπική ενημέρωση που είχε η Βουλευτής, η όλη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί δυο και πλέον μήνες  απέδωσε με την οριστική ικανοποίηση του δίκαιου και εύλογου αιτήματος.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου 2011, στις ειδικότητες εργαζομένων ανεξάρτητα από επιχειρήσεις ή το χώρο εργασίας που απασχολούνται, στην περίπτωση 24 περιλαμβάνονται οι: «Δασεργάτες απασχολούμενοι σε εργασίες υλοτόμησης, μετατόπισης και φόρτωσης δασικών προϊόντων».

Η κα Κεφαλίδου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την επιτυχή κατάληξη της όλης προσπάθειας και δήλωσε ότι η ανατροπή της αρχικής πρότασης, να εξαιρεθούν δηλ. οι δασεργάτες από τα ΒΑΕ, αποδεικνύει ότι ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν έχει εκλείψει η λογική και το αίσθημα δικαίου.